Tenis
Esports 28/01/2012

Azarenka supera Xarapova a la final de l'Open d'Austàlia i guanya el seu primer Grand Slam

La tenista bielorussa s'ha imposat a la russa en dos sets (6-3 i 6-0) i s'ha situat al número 1 del rànquing mundial agafant el testimoni de la danesa Carloine Wozniacki

Ara
1 min
Victoria Azarenka celebra la victòria a l'Open d'Austràlia

MelbourneLa tenista bielorussa Victoria Azarenka ha guanyat aquest dissabte l'Open d'Austràlia després de superar a la final la russa Maria Xarapova en dos sets (6-3 i 6-0). Un triomf de molt valor per la jugadora, ja que li ha suposat el seu primer Grand Slam. Però també ha aconseguit situar-se com a número 1 del món agafant el testimoni de la danesa Carloine Wozniacki.

La jugadora, de 22 anys, ha fet una final excepcional a Melbourne. I això que els nervis i la pressió li ho han posat difícil als primers compassos del partit. Tanmateix, la bielorussa s'ha pogut sobreposar i acabar desplegant el seu millor tenis. El mateix que havia exhibit el les dues setmanes de competició, i que li ha servit per acabar esborrant de la pista Maria Xarapova.

Tot plegat ha canviat al tercer joc, quan la jugadora de Bielorússia ha disposat d'un 0-30 a favor. A partir d'aquí s'han acabat els nervis i ha començat un repertori de cops que li han dut a encadenar tres jocs consecutius, forçant els errors de la seva rival.

Azarenka deixava el primer set vist per sentència en un vuitè joc agònic –que s'ha allargat durant gairebé nou minuts– i on ha aconseguit el seu segon trncament.

El segon set ha estat un recital d'Azarenka davant una Xarapova impotent i derrotada, que no trobava la manera de contrarestar el joc, molt més complet, de la seva oponent. La bielorussa ha estat un autèntic cicló a la pista i li va endossat un contundent 6-0 per tancar un partit que ha durat 1 hora i 20 minuts.

stats