COPA DAVIS

Conchita Martínez: "Tinc el suport de gairebé tots els jugadors"

La capitana de l'equip espanyol de Copa Davis ha parlat després de fer pública la llista dels tenistes que s'enfrontaran a Rússia

Conchita Martínez ja exerceix com a capitana de l'equip espanyol de Copa Davis. L'exesportista ha anunciat aquest matí la llista dels tenistes que s'enfrontaran a Rússia del 16 al 18 de juliol a Vladivostok: David Ferrer, Pablo Andujar, Marc López, David Marrero i Daniel Gimeno Traver.  La presència del de Jávea, totalment descartada amb Gala León, ha sigut la gran novetat.

"He parlat amb tots els jugadors. Ha estat una situació difícil perquè tots tenien els seus plans de calendari", ha explicat Martínez, que ha sabut redirigir la difícil situació que es va originar amb el nomenament de la seva predecessora. "No ha sigut gens senzill el procés de selecció de l'equip. Hi ha hagut moltes conversacions i molts acords que s'han tancat aquest matí", ha volgut puntualitzar.

Rafa Nadal, el gran absent: "He parlat amb ell, i he esperat la seva resposta –precisament– fins a aquest matí. Ell m'ha comentat que no es veu amb forces de disputar aquesta eliminatòria. Hi ha implicació i compromís, això és vital", ha argumentat.

Present i futur

"Estimo aquest esport i el meu compromís és total. El tennis espanyol ha de tornar a estar on mereix. A més, tinc el suport de gairebé tots els jugadors per a la següent eliminatòria. La federació compta amb mi a mig i llarg termini, i jo espero fer correctament la meva part per poder continuar, si els jugadors volen que estigui ", ha destacat, segura i amb confiança. La capitana no vol excuses i és conscient de la importància dels partits que disputaran a Rússia.

" Ens adaptarem a la seva superfície, sigui quina sigui ", ha dit. De guanyar al seu rival europeu, els estatals passarien a la repesca pel Grup Mundial, del 18 al 20 de setembre, després d'un sorteig en què quedarien aparellats amb els perdedors de la primera ronda del Grup Mundial i els guanyadors de les zones.