Tennis - Copa Davis
Esports 05/12/2010

Troicki dóna la primera Davis de la història a Sèrbia en imposar-se a Llodra en el cinquè i definitiu partit

El jugador nascut a Belgrad s'ha imposat per la via ràpida al francès en l'últim matx de l'eliminatòria (6-2, 6-2 i 6-3) i ha fet esclatar l'eufòria al Belgrad Arena

Marina Sancho
2 min
Troicki celebra la seva gesta en la final de la Copa Davis.

BarcelonaEl jugador balcànic, de 24 anys, s'ha convertit en l'heroi de Sèrbia en donar la primera Copa Davis de la història al seu país, després de guanyar per la via ràpida el cinquè i defintiu partit de la final. Troicki s'ha imposat per 6-2, 6-2 i 6-3 a un Llodra que ha hagut de fer front al tennis agressiu i pletòric del serbi i el clamor de més de 16.200 persones que omplien el Belgrad Arena.

El primer set no ha tingut història i Troicki s'ha imposat per un clar 6-2 després de trencar el servei de Llodra dues vegades consecutives. El jove tennista balcànic ha justificat el canvi del seleccionador serbi, que abans del primer partit d'avui s'havia decidit per Tipsarevic per jugar el matx definitiu.

La segona mànega ha estat molt més disputada i Llodra ha trencat el servei de Troicki en el segon joc. Però el tennista de Belgrad, molt posat en el partit li ha tornat el break en forçar un error del francès. Amb el 2-2 i un joc molt potent, el serbi ha tornat trencar el servei de Llodra i ha recuperat la iniciativa mostrada a l'inici del partit.

L'eufòria al Belgrad Arena ha esclatat quan Troicki ha aconseguit trencar per tercera vegada el servei del seu rival. Llodra ha desaprofitat fins a cinc avantatges en el deuce i el serbi s'ha acabat imposant amb un revés a la línia impossible de tornar. Amb la moral pels núvols i Djokovic i la resta de l'equip esperonant el públic, Troicki ha sentenciat el set en el següent joc (6-2).

Abans de començar el tercer i ja definitiu set, l'equip francès en bloc ha sortit de la pista i en tornar han vist com el seu compatriota ha cedit el primer servei amb una doble falta. Llodra ha posat una mica d'emoció quan ha trencat el servei del serbi i s'ha acostat 4-3 al marcador. Troicki, però, ha tornat a revifar i s'ha acabat emportant el partit més important de la seva carrera.

stats