TENIS
Esports 11/09/2011

Novak Djokovic i Rafa Nadal es citen a la final de l'US Open

El manacorí ha superat en quatre sets l'escocès Andy Murray i el número 1 del món ha tirat d'èpica i ha superat en cinc sets Roger Federer. La final serà dilluns a les 10 de la nit.

Redacció
2 min
Djokovic, després d'una gran remuntada, ha superat Federer

BarcelonaDos dels quatre Grand Slam de la temporada amb la mateixa final: Nadal-Djokovic. Després del triomf del serbi sobre l'herba de Wimbledon, els dos tenistes es retroben a la pista dura de l'US Open, reeditant la final de la temporada passada, guanyada per Nadal. Aquesta serà la sisena final entre aquetss dos jugadors aquesta temporada (Wimbledon i els Màsters 1.000 d'Indian Wells, Miami, Madrid i Roma). I aquesta temporada sempre ha guanyat un Djokovic que aspira a guanyar el tercer Grand Slam de la temporada.

Rafa Nadal, actual campió del torneig, s'ha classificat per la final en derrotar l'escocès Andy Murray en 3 hores i 24 minuts:6-4, 6-2, 3-6 i 6-2. Un únic break al primer set ha estat suficient perquè el balear s'emportés el primer set. Al segon set, Nadal ha tirat pel dret amb facilitat (6-2). Murray ha despertat acte seguit, enduent-se el tercer set amb un joc més agressiu, però en el darrer set Nadal s'ha centrat deixant-li clar al tenista britànic que encara està per sobre seu.

Djokovic, èpic

Djokovic ha demostrat per què és el millor tenista del moment. En la primera semifinal de l'Open dels Estats Units el serbi ha fet una remuntada espectacular aixecant dos sets en contra. Finalment, en els altres tres sets ha imposat la seva llei i ha vençut per 6-7, 4-6, 6-3, 6-2, 7-5 en un matx que ha durat gairebé quatre hores.

El moment clau del partit ha estat quan Federer ho tenia tot de cara. Gaudia de dues pilotes de partit i Djokovic, esperonant el públic, les ha aixecat i ha enfonsat anímicament el suís, que des d'aquell joc (el que era el novè del set) no ha tornat a ser el mateix i ha deixat en safata el triomf al serbi.

Djokovic, que busca el seu tercer Grand Slam de la temporada després d'aconseguir l'Open d'Austràlia i Wimbledon, se les haurà amb Nadal, qui va ser el seu botxí la darrera temporada a la final del mateix torneig.

stats