Esports 21/03/2011

Djokovic derrota Nadal i s'emporta el torneig d'Indian Wells

El serbi ja havia vençut Federer a les semifinals i amb aquesta victòria (4-6, 6-3 i 6-2) puja fins al número 2 del rànquing de l'ATP

2 min
Nadal no ha aconseguit emportar-se el primer Màsters 1.000 de la temporada / EFE

El serbi Novak Djokovic s'ha proclamat campió aquesta matinada del torneig d'Indian Wells de tennis. Djokovic s'ha imposat en la final al manacorí Rafael Nadal, en una victòria treballada en tres mànegues (4-6, 6-3 i 6-2). El partit, que ha durat prop de dues hores i mitja, ha arrencat amb avantatge per a Nadal, que a poc a poc, però, ha anat perdent força i ha vist com el rival, que passa per un gran moment, li passava la mà per la cara. El serbi guanya d'aquesta manera el primer Masters 1.000 de la temporada i passarà a ser número 2 del rànquing de l'ATP, només per darrere del seu rival aquesta matinada.

Nadal no havia perdut una final davant Djokovic fins avui. El serbi viu un moment dolç i aquesta temporada ja s'ha apuntat l'Open d'Austràlia i el torneig de Dubai. De fet, suma 20 victòries consecutives des que l'equip serbi es va adjudicar la Copa Davis al desembre. A Indian Wells, Djokovic ha hagut de vèncer Roger Federer a les semifinals i Nadal a la final, i aquests dos triomfs de prestigi l'alcen fins al número 2 de l'ATP, que ocuparà a partir d'avui.



La final del torneig californià ha començat amb clara superioritat de Nadal, que ha ofert una gran versió del seu millor tennis al primer set. A mesura que passaven els minuts, però, el de Manacor s'ha anat desinflant i ha acabat rendint-se davant l'evidència. I és que Djokovic s'ha sobreposat a la pèrdua de la primera mànega i, amb el suport del seu potent servei, ha començat a remuntar el partit. Mentre el serbi es mostrava confiat en el seu joc, el manacorí ha comès errors infantils a prop de la xarxa. El set final s'ha tancat amb un joc en blanc per a Djokovic, que ha resumit l'evolució del partit i ha obert la porta a l'alegria del serbi.

"He perdut per culpa del servei"

En acabar el partit, el número 1 del món ha reconegut que el servei ha estat la causa principal de la derrota. “Jo estava traient malament i així és molt difícil competir contra els millors del món”, ha admès Nadal, que ha lloat la “regularitat” del servei del seu rival. Nadal ha lamentat no haver-se sobreposat mentalment als problemes que li causava la poca efectivitat en el servei. “He perdut la coordinació, haig de veure el vídeo, treballar i aprendre de les errades”, ha resumit el tennista balear.

stats