Tenis
Esports 27/01/2013

Djokovic guanya l'Open d'Austràlia contra un Murray a qui se li ha acabat la benzina (6-7, 7-6, 6-3 i 6-2)

El partit ha estat igualat fins que al final del tercer set el jugador serbi ha pogut trencar el servei a l'escocès

M. Molina
2 min
Novak Djokovic, en un moment de la final de l'Open d'Austràlia contra Andy Murray

BarcelonaNovak Djokovic ha guanyat aquest diumenge l'Open d'Austràlia de tenis després de superar Andy Murray a la final en quatre sets (6-7, 7-6, 6-3 i 6-2). Ha estat un partit igualat en els tres primers sets, i que només s'ha decantat a favor del jugador serbi quan ha pogut trencar el servei a l'escocès, al final del tercer set. A partir d'aquí, Djokovic ha tingut via lliure davant un Murray visiblement cansat i que ha abaixat els braços.

Els dos primers sets s'han resolt al 'tie break', el primer a favor de Murray, el segon, per a Djokovic. Els dos tenistes se sentien molt segurs amb el servei, amb cops forts des del fons de la pista. I així han anat passant els minuts i els punts.

Al tercer set, amb 4 a 3 per al serbi, Murray ha perdut el servei i Djokovic no ha fallat per situar el 6 a 3, decantant una mica més la balança a favor seu. Tanmateix, l'escocès no s'ha donat per vençut i, en l'inici del quart set, ha estat a punt de trencar el servei al seu rival. Ha tingut una oportunitat, però no l'ha aprofitat. Tot el contrari de Djokovic, que no ha perdonat en el següent joc, ha aconseguit un altre trencament i ha avançat amb pas ferm cap a la victòria final.

Murray, capcot, ha intentat aguantar el tipus, però sense èxit. Els cops des del fons de la pista li sortien desviats, mentre que el seu rival disparava amb precisió als extrems de la pista. L'ha esgotat fins a produir-li rampes.

D'aquesta manera, Novak Djokovic ha aconseguit el seu sisè Grand Slam i el quart a Austràlia −els tres últims, de manera consecutiva−, mentre que Andy Murray torna a quedar a les portes d'aconseguir el títol a Melbourne, on, amb aquesta, ha estat tres vegades subcampió.

stats