Tenis
Esports 15/09/2011

Espanya, amb Nadal i tot de cara per ser a la final de la Davis

L'equip espanyol s'enfronta aquest cap de setmana a França a la plaça de toros de Los Califas de Còrdova amb Rafa Nadal disposat a "aportar el que pugui", mentre que Argentina se les haurà amb Sèrbia

Marcel Sanromà
2 min
Djokovic i Nadal, abans de la final de l'US Open 2011

BarcelonaRafa Nadal no està al cent per cent, com ha reconegut, però serà a les semifinals de la Davis per "aportar tot el que pugui" per col·locar Espanya a la seva vuitena final de la Copa Davis. De fet, les estadístiques diuen que el combinat espanyol ho té tot a favor: ha guanyat les darreres 21 eliminatòries sobre terra batuda i les últimes 19 com a local. El rival, França, que no podrà comptar amb Gaël Monfils i reserva Tsonga pels dobles.

El tenista de Manacor s'enfrontarà a Gasquet, divendres a las 12:00h., en el partit que obrirà l'eliminatòria, a la plaça de toros de Los Califas de Còrdova. Un rival contra qui Nadal té un balanç de 9-1, fet pel qual tot apunta a que el primer punt ha de caure del bàndol ibèric. El segon punt Albert Costa ha disposat que se'l jugarà David Ferrer, contra Gilles Simon.

Pels dobles el tècnic francès, Guy Forget, reserva el seu tenista amb millor rànquing, Jo-Wilfred Tsonga, que formarà parella amb Llodra per jugar contra Feliciano López i Fernando Verdasco. Tot i això, si fes falta, Forget podria fer jugar Tsonga també diumenge, quan està previst que juguin Nadal contra Simon i Ferrer contra Gasquet.

Djokovic contra l'Argentina

Només un dels jugadors sud-americans ha pogut guanyar Novak Djokovic. És David Nalbandián i va ser fa quatre anys. Precisament, ambdós obriran la semifinal. El número 1 del món és el gran enemic d'una Argentina que comptarà després amb Del Potro per jugar contra Janko Tipsarevic, mentre que els dos encreuaments s'invertiran el diumenge.

La lògica diu que l'actual campiona de la Davis vencerà l'Argentina, i que el número 1 i el número 2 del món es veuran un cop més les cares aquest any en la final al mes de desembre.

stats