TENIS
Esports 21/01/2013

Federer i Murray, classificats per als quarts de final de l'Open d'Austràlia

El suís s'ha desfet del canadenc Milos Raonic (6-4, 7-6 (4) i 6-2) i l'escocès ha superat Gilles Simon (6-3, 6-1 i 6-3)

Efe
2 min

BarcelonaEls dos grans aspirants a la final per la part baixa del quadre de l'Open d'Austràlia, el suís Roger Federer i el britànic Andy Murray, han superat els seus compromisos de vuitens de final i han assolit per la via ràpida els quarts de final del primer Grand Slam del curs.

Federer, que ha aconseguit per 35a vegada arribar als quarts de final d'un Grand Slam, ha acabat amb l'amenaça del canadenc Milos Raonic en tres sets (6-4, 7-6 (4) i 6-2).

El xoc ha estat precedit d'un soroll excessiu donada la condició de promesa del canadenc, que en els antecedents havia obligat el suís a un desgast majúscul. No ha estat així al Rod Laver Arena, on Raonic, tretzè favorit, ha onejat la bandera blanca amb excessiva pressa.

Federer ha desactivat aviat l'ímpetu de Raonic. La seva millor arma, el servei, només l'ha ajudat en ocasions puntuals. Ha acabat amb 19 serveis directes. No n'hi ha hagut prou per qüestionar el millor tenista de la història.

Quan Raonic ha volgut tornar al partit ja tenia un set en contra. S'ha aferrat al desempat del segon. I aquí ha esgotat totes les seves opcions. Roger Federer jugarà davant Jo Wilfried Tsonga.

Jeremy Chardy ha fet un pas més en la seva carrera i s'ha plantat als quarts d'un gran torneig per primera vegada. Ha derrotat l'italià Andreas Seppi (5-7, 6-3, 6-2 i 6-2) i espera el britànic Andy Murray, que ha gaudit d'una jornada plàcida beneficiat per les limitacions físiques de Gilles Simon (6-3, 6-1 i 6-3).

L'escocès, campió de l'Open dels Estats Units i finalista en dues ocasions a Melbourne (2010 i 2011), ha rendibilitzat les limitacions del seu rival, que ha acusat l'esforç exercit davant seu compatriota Gael Monfils en el compromís de tercera ronda. Murray ha dominat des del principi i només s'ha deixat set parcials. Un estalvi de forces per al britànic.

"Ja he notat en els primers jocs que Simon tenia dificultats. No es movia bé, sobretot per la seva banda dreta. Només he intentat acabar el partit tan de pressa com he pogut i preparar-me per al pròxim compromís", ha dit Murray.

stats