FINAL DE LA COPA DAVIS
Esports 03/12/2011

L'Argentina guanya el doble (6-4, 6-2 i 6-3) i escurça distàncies a la final de la Davis, que es decidirà aquest diumenge

La parella formada per David Nalbandian i Eduardo Schwank venç Feliciano López i Fernando Verdasco i evita la victòria per a via ràpida d'Espanya

Oriol March
2 min
Els argentins Nalbandian i Schwank han guanyat el partit de dobles a Feliciano López i Verdasco

SevillaLa final de la Copa Davis es decidirà aquest diumenge. Els responsables són David Nalbandian i Eduardo Schwank, que aquest dissabte han saltat a la pista per representar el combinat argentí en el partit de dobles de la final que s'està celebrant aquest cap de setmana a Sevilla entre Espanya i el seu país. Els doblistes argentins s'han imposat a Feliciano López i Fernando Verdasco en tres sets (6-4, 6-2 i 6-3) sense gaire traves i forcen que l'eliminatòria es decideixi en els partits individuals de l'última jornada, que enfrontaran, en primer lloc, Rafa Nadal i Juan Martín del Potro, els dos número 1 de cada equip. I és que després d'aquest partit la final està 2 a 1 a favor d'Espanya.

La resistència espanyola davant Nalbandian i Schwank ha durat tan sols cinc jocs, els que han necessitat per trencar el servei de Feliciano López i prendre avantatge. Ja no l'han perdut més en tot el partit gràcies a un joc sòlid, sense floritures però molt constant, amb ajudes puntuals en forma d'errors per part de Verdasco i el seu company.

El segon set ha començat molt advers per als espanyols, que han cedit els quatre primers jocs consecutius. Nalbandian ha jugat a plaer –un perill notable, perquè a pesar del seu estat de forma discutible és capaç de desplegar cops carregats d'intenció– i això, tard o d'hora, s'acaba pagant. La moral de López i Verdasco, que s'havien entrenat específicament per aquest partit, ha anat caient en un pou sense fons, com s'ha pogut veure també en el tercer i últim set, on els espanyols han perdut ràpidament el servei.

Així doncs, amb aquest resultat, la final de la Copa Davis es decidirà el diumenge. Nadal tindrà l'oportunitat de tancar l'eliminatòria contra Del Potro, que aquest divendres va acabar enfonsat físicament davant David Ferrer. I, si Nadal falla, serà l'alacantí qui disputi el punt definitiu. Contra Mónaco, teòric número 2, o bé contra Nalbandian, l'as a la màniga de l'equip argentí, del qual és líder a tots els efectes.

stats