Tenis
Esports 12/09/2012

Juan Carlos Ferrero es retira del tenis professional

El tenista d'Ontinyent ha anunciat que deixarà el circuit professional després del torneig de València Open 500 que se celebrarà a finals d'octubre

Efe
2 min
Juan Carlos Ferrero durant la presentació del València Open 500

ValènciaEl tenista Juan Carlos Ferrero, exnúmero u del món, ha anunciat aquest dimecres que el València Open 500 serà l'últim torneig de la seva carrera, ja que ha decidit retirar-se de la competició professional després de jugar-lo. Serà del 20 al 28 d'octubre.

"Aprofito aquesta roda de premsa per anunciar que el València Open serà el meu últim torneig com a professional. Enguany, a causa de diversos problemes, no he tingut la continuïtat que m'hagués agradat", ha anunciat un emocionat Ferrero.

El tenista d'Ontinyent ha afegit: "En un esport tan exigent com el tenis, crec que els 32 anys és una bona edat per deixar-ho després de catorze anys com a professional. He gaudit al màxim aquest temps i he rebut molt afecte de la gent". Ferrero ha agraït el suport rebut de la seva família, el seu entrenador Antonio Martínez Cascales, el seu 'manager' David Serrahima i companys de professió, especialment a David Ferrer.

Roland Garros el 2003

El valencià, de 32 anys, va començar la seva carrera professional el 1998 i el setembre de 2003 va arribar al número u mundial, després d'aconseguir la seva classificació per a la final de l'Open dels Estats Units, que perdria davant el nord-americà Andy Roddick, que precisament ha anunciat recentment també la seva retirada.

Ferrero ha guanyat un títol de Grand Slam, el de Roland Garros el 2003, i va ser l'heroi de la primera Copa Davis que Espanya va guanyar l'any 2000 a Barcelona davant Austràlia, torneig que tornaria a guanyar quatre anys després a Sevilla.

En total, ha jugat 33 finals i ha guanyat 15 títols al llarg de la seva carrera, entre els quals destaca, a més de Roland Garros, els Masters 1000 de Mònaco, torneig que va guanyar el 2002 i 2003, així com el de Roma el 2002.

stats