OPEN BANC SABADELL
Esports 22/04/2011

Nadal-Dodig i Ferrer-Almagro, semifinals del torneig

Nadal pot aconseguir la seva victòria número 500 com a professional

Redacció
3 min

BarcelonaUn enfrontament inèdit entre el millor tenista de la història en terra batuda, Rafael Nadal, i el modest jugador croat Ivan Dodig, i un duel fratricida entre Nicolás Almagro i David Ferrer, els grans dominadors de la gira sud-americana d'argila. Aquests seran els dos partits de semifinals de la 59a edició de l'Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, que avui ha viscut una jornada de quarts condicionada pel mal temps, que ha deslluït l'espectacle a la pista i ha impedit més afluència de públic a l'RCT Barcelona.

Nadal s'ha classificat per a la penúltima ronda del torneig després de signar una exhibició contra el francès Gael Monfils, al qual ha guanyat per un doble 6-2 en una hora i quart de joc, abans que els núvols grossos que planaven sobre la pista central descarreguessin i suspenguessin la jornada durant un parell d'hores. El balear no ha donat opció a Monfils, que només ha estat per davant en el primer joc de cada set, ha perdut cinc vegades el seu servei i ni tan sols ha tingut una sola pilota de 'break' davant el número u mundial. Nadal, que avui ha jugat el seu millor partit en el torneig, va directe a per les seves sisena corona a Barcelona, on suma 27 partits sense perdre des que caigués contra Àlex Corretja a l'abril de 2003.

El seu rival en semifinals serà el croat Ivan Dodig, amb el qual mai no ha jugat. Dodig, 26 anys i 56 del rànquing ATP, ha estrenat el seu palmarès al circuit aquest mateix any en el torneig de Zagreb. Aquesta tarda s'ha desfet de Feliciano López (6-4, 2-6 i 6-4) a la pista 1 -on ha anat a parar el seu partit per recuperar el retard que havia patit el programa- i ha frustrat el ple d'espanyols en la penúltima ronda.

Per l'altre costat del quadre, el valencià David Ferrer i el murcià Nicolás Almagro es barallaran per un lloc a la final de diumenge. Ferrer, sisè jugador mundial i quart favorit del torneig, amb prou feines ha necessitat hora i mitja per desfer-se per un doble 6-3 a l'austríac Jurgen Melzer, sisè favorit del quadre i al qual ja ha batut en les semifinals de Montecarlo de fa sis dies. El de Xàbia ha hagut de sobreposar-se a l'espera quan la jornada va ser suspesa per la pluja i, ja en pista, al fred, el vent i a unes molèsties en la part posterior del bessó esquerre que han requerit l'assistència d'un fisioterapeuta a l'inici del segon set. "Era un dia per posar-se la granota de treballar", ha resumit poc després.

Més fàcil ho ha tingut Almagro amb un Ferrero minvat físicament després de l'esforç d'ahir davant l'italià Simone Vagnozzi. El murcià, que dilluns que ve estrenarà la seva nova condició de 'top-ten', ha solucionat el seu compromís en poc més d'una hora davant el d'Ontinyent, qui ha cedit per un doble 6-3. No obstant això, Ferrero, amb problemes abdominals que li han fet mostrar-se feble amb el seu servei -ha arribat a cedir setze pilotes de ruptura de les quals Almagro n'ha aprofitat cinc- s'acomiada del torneig satisfet per haver tornat a competir al màxim nivell després de vuit mesos de parada per passar dues vegades pel quiròfan (genoll esquerre i canell dret).

Almagro i Ferrer han estat aquest any els grans dominadors de l'argila durant la gira americana. El murcià ha guanyat a Buenos Aires i Costa do Sauipe i l'alacantí a Acapulco, on precisament ha guanyat en el final al seu rival de demà. De fet, Ferrer és una de les 'bèsties negres' d'Almagro, que ha perdut els sis partits que ha jugat contra ell al circuit professional. Demà, a la terra de Barcelona, tindrà una nova oportunitat de revenja

stats