OPEN BANC SABADELL
Esports 23/04/2011

Nadal arriba a la final després de guanyar Dodig per 6-3 i 6-2 amb més dificultats de les previstes

El número 1 del món es trobarà amb David Ferrer a la final, una reedició del duel de la setmana passada a l'última ronda del Masters 1000 de Montecarlo

Oriol March
2 min

BarcelonaEn tennis sovint hi ha resultats que són enganyosos. El 6-3 i 6-2 que ha infringit avui Rafa Nadal al croat Ivan Dodig a les semifinals de l'Open Banc sabadell n'és un bon exemple. A simple vista es podria pensar que s'ha tractat d'un duel desigual, a l'estil locomotora que té acostumat Nadal al públic, però el cert és que el manacorí ha tingut més problemes dels previstos per imposar el seu joc. Al principi del partit, Nadal ha trencat el servei del seu contrincant i tot feia pensar que seria un nou passeig militar. Però un Dodig desacomplexat s'ha resituat a la pista i, amb un fort cop de revés des de totes les posicions de la pista, ha anat minant l'efectivitat del número 1 del món. Només l'altíssima intensitat de Nadal, que no li agrada perdre ni als entrenaments, li ha permès imposar la seva consistència i endur-se el primer set amb successius trencaments del servei de Dodig.

El segon set ha tingut una tònica similar. Cada punt era treballat, i hi ha hagut tres breaks consecutius: ningú podia prendre gaire distància. Fins que Nadal ha dit prou i ha començat el seu recital de cops des del fons de la pista. Ara bé, s'ha trobat amb la resistència de Dodig, que li ha fet suar els jocs fins al final. En declaracions a TVE durant el partit, l'entrenador del número 1 del món, Toni Nadal, ha assenyalat la "sorpresa" que li havia causat al seu nebot el joc de Dodig als primers compassos del partit. Així es visualitzava amb els errors que cometia Nadal, impropis d'ell i més en terra batuda. Ha aplicat la recepta de sempre en aquests casos: bola dins i lluitar cada punt. Una recepta que no li acostuma a fallar.

Demà s'enfrontarà en la final a David Ferrer, amb qui ja ha disputat dues finals del Godó. En totes elles va vèncer. Nadal perseguirà la seva sisena corona a Barcelona en un partit que suposarà la reedició de la final del Masters 1000 de Montecarlo.

stats