Tenis
Esports 24/04/2013

Nadal fa bons els pronòstics i es planta als vuitens de final després de guanyar Berlocq (6-4, 6-2)

El manacorí ha passat ronda en el seu debut contra un rival que, malgrat el resultat, li ha exigit desplegar el seu millor tenis en algunes facetes del partit

M. Molina
2 min
Rafa Nadal, durant el partit contra Berlocq en la tercera jornada del Godó / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaRafa Nadal no ha fallat en el seu debut al Godó i s'ha classificat per als vuitens de final del torneig. El tenista manacorí s'ha desfet en dos sets de l'argentí Carlos Berlocq (6-4, 6-2), en un enfrontament que, malgrat el resultat, ha obligat Nadal a desplegar en alguns moments el seu millor tenis. En especial en el primer set, quan li ha trencat el servei. I al tram final, quan ha salvat fins a cinc pilotes de partit.

El manacorí, que arribava a Barcelona després de caure a la final del Masters 1000 de Montecarlo, ha començat el partit amb força i s'ha situat amb 3-0 al marcador. Un resultat que semblava augurar un triomf còmode del 5è tenista del món contra el 63è. No ha estat ben bé així.

Berlocq s'ha sobreposat a aquesta arrencada inicial i ha exhibit un tenis molt físic, amb cops durs i al fons de la pista. Nadal ha respost bé, tot i que en alguns moments no s'ha acabat de trobar còmode, ja que havia de fer un sobreesforç per guanyar els punts. Al límit del primer set, Nadal ha perdut el servei (5-4), tot i que s'ha recuperat a temps just després del descans i ha acabat guanyant el primer set.

El segon set ha començat amb igualtat, i un nou trencament de Nadal en el cinquè joc (3-1), que ha desmoralitzat el seu oponent i li ha permès situar-se amb un 4-1 còmode al marcador. Ha estat aquí on Berlocq s'ha recuperat, novament, i ha fet una última envestida per intentar capgirar el marcador. Ha guanyat el servei i ha estat a punt de trencar el d'en Rafa.

Nadal, en els darrers punts, ha comès alguns errors no forçats que han donat ales a Berlocq, un jugador amb potència i rauxa, però amb menys tenis que el set vegades guanyador del Godó. Al final, però, s'ha acabat imposant la lògica i el de Manacor ha guanyat el seu servei i també ha trencat el de l'argentí, per acabar imposant-se per 2-6. Encara que en aquest darrer joc Berlocq ha salvat fins a cinc punts de partit, en bona part, gràcies a un servei potent i col·locat a la creueta. La sisena ha estat la definitiva, i el partit ha caigut a favor de Nadal.

Rafa Nadal es classifica per als vuitens de final, i ara jugarà contra el guanyador del partit entre Benoit Paire i Pablo Andújar.

stats