Tenis
Esports 29/04/2012

Rafa Nadal guanya el setè títol del Godó davant un Ferrer molt combatiu (7-6 i 7-5)

En un partit igualadíssim, la diferència l'ha marcat que el manacorí no ha fallat en els moments decisius, i el de Xàbia ha desaprofitat pilotes de set

Albert Solé
2 min
Rafa Nadal, durant la final del Godó

BarcelonaAquesta era la quarta final de Godó entre Rafa Nadal i David Ferrer, i totes les ha guanyat el tenista de Manacor. Aquest any, però, ha sigut el més igualat de tots quatre, i Ferrer ha sigut capaç de portar Nadal al límit de cada set.

Rafa Nadal, però, no ha fallat en els moments decisius, com sí que ha fet Ferrer, tot i haver fet un gran partit, i s'ha endut el setè Trofeu Comte de Godó, des del 2005 fins al 2012, amb l'excepció del 2010.

El primer punt del partit l'ha fallat Ferrer amb una doble falta, i semblava que seria un mal presagi, però tot el contrari. Ferru ha trencat el primer servei de Nadal i s'ha posat amb 0-2. El número dos del món, però, ha recuperat el 'break' de seguida. La igualtat ha sigut màxima fins el 5-5, amb tots els jocs molts disputats. Nadal no jugava còmode i Ferrer l'ha fet ballar d'esquerra dreta com li fan pocs tenistes al circuit.

Amb 5-6 per Ferrer i servei per Nadal, ha arribat el moment clau del partit. Ferru ha tingut fins a 5 pilotes de set, però Nadal les ha salvat totes, algunes amb punts guanyadors, d'altres forçant errors de Ferrer, i el cinquè amb un 'ace'. En canvi, en la primer avantatge que ha tingut Nadal per empatar a 6 i forçar el 'tie break', no ha fallat. En el joc decisiu el manacorí ha atropellat un Ferrer massa tocat per les oportunitats perdudes (7-1).

La pèrdua del primer set, i com s'havia produït feia pensar que Ferrer ho pagaria anímicament, però té el cap ben posat i ha aguantat la pressió. A pesar d'això, en el primer servei del xabià ha salvat un 0-30, però en el següent ha perdut el servei, tot i haver salvat tres pilotes de 'break' abans. Amb 7-6 i 3-1, qualsevol jugador del circuit hauria llançat la tovallola, però un Top 10 no, i Ferrer menys. En el joc següent, Nadal ha sigut el que ha salvat tres pilotes de trencament, però ha acabat cedit el servei, i el segon set es tornava a igualar, 3-2.

Fins al 4-4 els dos han mantingut el seu servei amb més solvència, el moment clau de tots els sets. Ferrer s'ha posat 0-40 amb el servei de Nadal, i tot i que Nadal ha salvat les dues primeres, a la tercera ha fallat amb una doble falta. 4-5 i servei per Ferrer per empatar el partit. Però un altre cop, com en el primer set, Ferrer ha fallat en el moment clau. Ha salvat dues pilotes de trencament, però no una tercera.

Nadal empatava 5-5 i ha posat la directa. Ha guanyat els dos joc següents en blanc i Ferrer ja no s'ha pogut aixecar. 7-6 i 7-5.

stats