Tenis
Esports 23/12/2012

Rafa Nadal reconeix que no té pressa i que no espera estar en plena forma fins al març

El tenista de Manacor assegura que no té pressa per jugar i que, si sent molèsties, s'ho prendrà amb calma. "La meva temporada, el meu objectiu real és estar en perfectes condicions per a Indian Wells i Miami [al març]"

Reuters / Ara
2 min
Rafa Nadal continua lesionat, però ja està treballant a la pista amb normalitat.

MadridRafa Nadal no espera estar en plena forma i gairebé al seu millor nivell fins el Masters d'Indian Wells al març. El tenista de Manacor tornarà a l'acció a Abu Dhabi després de sis mesos de baixa per una lesió al genoll. "Cal veure com millora [el genoll] i com reacciona a la intensitat i l'exigència de jugar un altre cop a un nivell alt", ha afirmat Nadal, en una entrevista al diari 'ABC'.

Després d'una sorprenent derrota davant el txec Lukas Rosol a la segona ronda de Wimbledon al juny, a Nadal li van diagnosticar un trencament parcial del tendó rotulià i una inflamació al genoll esquerre que li van impedir defensar el títol olímpic als Jocs de Londres. També es va perdre l'Open dels Estats Units i la Copa Màsters.

Ara, Nadal no té pressa. "Vull estar segur que tinc el genoll completament a punt per començar a competir al màxim, sense cap mena de dubte. Si em sento bé a Abu Dhabi continuarem, però sinó, m'ho prendré amb calma".

Objectiu real

El primer esdeveniment de Grand Slam de 2013, l'Open d'Austràlia, comença el 14 de gener. Però aquest no és l'objectiu de Rafa Nadal. "El meu objectiu no és aquesta setmana, ni tan sols Doha o Austràlia", va dir. "El que busco és estar en forma, tornar a sentir-me completament bé i sentir-me completament preparat. La meva temporada, el meu objectiu real és estar en perfectes condicions per a Indian Wells i Miami [al març] i arribar a Montecarlo [a l'abril] amb bones sensacions, per fer front a la temporada de terra en bon estat".

"L'últim torneig que vaig jugar en bona forma era Roland Garros i el vaig guanyar", ha recordat Nadal, que ha negat haver-se plantejat deixar el tenis professional amb 26 anys. "No, no, no. No hi he pensat", ha dit, contundent. "El tenis és un esport que no dura per sempre", ha afegit. "No és com el golf, que es pot jugar durant 20 o 25 anys sense cap problema", ha afegit. "Sóc optimista i no crec que m'hagi oblidat de jugar a tennis durant aquests últims mesos".

stats