Tenis
Esports 28/04/2013

Rafa Nadal supera Almagro sota la pluja i suma el seu vuitè Godó (6-4, 6-3)

La pluja, que ha començat a caure poc després de començar la final, ha amenaçat amb la suspensió del partit, tot i que els tenistes han continuat jugant

M. Molina
1 min

BarcelonaRafa Nadal ha superat Nico Almagro a la final de l'Open Banc Sabadell de tenis i s'ha adjudicat, per vuitena vegada, el Trofeu Comte de Godó (6-4, 6-3). El favorit per al títol (en absència de David Ferrer, eliminat en primera ronda) s'ha recuperat d'un mal inici i ha acabat passant per sobre del seu rival murcià.

Ha sigut un partit marcat per la pluja, que ha començat a caure pocs minuts després de començar el partit. Semblava que el joc s'aturaria, i de fet Nico Almagro ho ha demanat. Però Nadal ha considerat que no calia parar el partit i el joc ha continuat a la central del Tenis Barcelona.

Curiosament, la jugada li ha sortit bé al manacorí, que en el moment de començar a caure gotes perdia per 0-2, i poc després, 0-3. Almagro ho tenia tot de cara per guanyar el primer set i encarar la final. No ha sigut així. Nadal, sota la pluja, que en algunes fases queia amb intensitat considerable, s'ha sabut recuperar i guanyar un set que tenia pràcticament perdut.

Almagro ha continuat jugant amb intensitat, però Rafa Nadal ha passat de 0 a 100 de manera instantània, com si hagués premut un botó per activar-se. El manacorí ha encadenat un parcial de 6-1 i ha guanyat el set.

La segona mànega ha estat més igualada, fins que Nadal ha trencat el servei a Nico (en un joc que el murcià dominava per 40-15). L'ombra de Rafa Nadal s'ha fet més gran que mai, i Almagro ja no ha tingut cap més argument tenístic per donar la sorpresa. El de Manacor ha exhibit el millor tenis del torneig i ha encarat la victòria final.

stats