TENiS
Esports 08/07/2012

Roger Federer supera Murray, s'endú el seu setè Wimbledon i recupera el número 1 mundial

El suís guanya l'escocès en quatre sets (4-6, 7-5, 6-3 i 6-4) i escriu una nova pàgina de la història del tenis en igualar els set triomfs de Pete Sampras a Londres

Oriol March
2 min
Roger Federer s'ha proclamat campió de Wimbledon per setena setmana

BarcelonaRoger Federer torna a l'Olimp del tenis mundial. El suís ha recuperat el número 1 de l'ATP en vèncer l'escocès Andy Murray a la final de Wimbledon (4-6, 7-5, 6-3 i 6-4) i ja suma set corones sobre la gespa de Londres. Una gesta que li permet mirar de tu a tu Pete Sampras, únic tenista en tota la història capaç de sumar set victòries al Grand Slam amb més tradició del circuit. Amb aquesta corona, Federer ja suma 17 grans títols al seu palmarès, just quan és a punt de fer 31 anys. Murray, en canvi, acumula la quarta derrota en una gran final i frustra les expectatives dels britànics, que no veuen un compatriota guanyar a Wimbledon des que ho va fer Fred Perry l'any 1936.

I això que el partit s'ha posat de cara per a l'escocès, que s'ha endut el primer set sense patir de forma excessiva. Al primer joc del partit li ha trencat el servei al seu rival i, tant per encerts propis com per errors de Federer, Murray ha sabut guiar bé el seu joc cap a la victòria en el primer parcial. Al segon, però, la història ha estat ben diferent. El nivell dels dos finalistes s'ha igualat i, fent ús de l'experiència que li dóna haver disputat més de 20 finals de Grand Slam, el suís ha exhibit nervis d'acer en els punts clau i, amb una volea preciosa, s'ha endut el segon set. Des d'aleshores Murray ha vist com les seves opcions eren cada vegada més minses. Federer semblava una còpia –gairebé millorada– d'aquell jugador que els anys 2005 i 2006 dominava amb mà de ferro el circuit.

El tercer parcial no ha tingut gaire història. 6-3 ràpid, un sol trencament de servei i molta solidesa per part del suís. Una història similar a la del quart. Federer no s'ha mogut de l'excel·lència exhibida a partir del segon set i Murray, cada vegada més preocupat per la mala sort i pels errors propis, s'ha anat enfonsant en una espiral de pessimisme. Tot el contrari que el seu rival, que revalida una corona que se li resistia des de l'any 2009. Federer ha tornat i sembla que encara no ha dit l'última paraula davant Rafa Nadal i Novak Djokovic, que feia dos anys que dominaven les grans competicions sense fissures.

stats