US OPEN
Esports 12/09/2011

Samantha Stosur guanya l'US Open en desfer-se de Serena Williams en dos sets

L'australiana de 27 anys Samantha Stosur ha guanyat el primer Grand Slam de la seva carrera en imposar-se per 6-2 i 6-3 a Serena Williams.

Toni Padilla
1 min
L'australiana Samantha Stosur, campiona de l'US Open 2011

BarcelonaLa número 10 mundial, Samantha Stosur ha sorprès en la final de l'US Open en derrotar en dos sets a Serena Williams (6-2 i 6-3). Stosur, qui amb 27 anys només havia arribat a un final de Grand Slam (Roland Garros), ha jugat de forma metòdica, dominant des de el fons de la pista i aprofitant els errades de Williams. Serena, que jugava la dissetena final d'un torneig gran (13 victòries i 3 derrotes fins ahir), no ha aconseguit imposar el seu joc perdent l'oportunitat de guanyar per primer cop a Nova York des de el 2008. Williams de fet, s'ha mostrat molt nerviosa i ja durant el primer set s'ha discutit amb la jutge de cadira, qui li ha cridat l'atenció.

Stosur és la sisena guanyadora diferent en els darrers 10 anys de l'US Open. El tenis femení, sense una dominador, ha vist com dels quatre torneigs del Grand Slam d'aquesta temporada els guanyen jugadores que ni es troben entre les cinc millors del rànquing: Kim Clijsters (Austràlia), Li Na (Roland Garros), Petra Kvitova (Wimbledon) i Stosur. La número 1 mundial, Caroline Wozniacki, segueix sense guanyar un torneig gran i va caure en les semifinals de l'US Open amb Williams.

Stosur és la primera jugadora australiana en guanyar un Grand Slam des de la victòria d'Evonne Goolagong Cawley a Wimbledon el 1980.

stats