Tennis
Esports 03/12/2010

Sèrbia comença avui la lluita pel primer títol de Copa Davis contra França, que ja en té nou

Novak Djokovic (3) lidera l'equip serbi mentre que Gael Monfils (12) és el número 1 francès. Jo Wilfred Tsonga està lesionat al genoll i no podrà jugar, però hi serà

Albert Solé
1 min
Els dos equips que comencen avui a jugar la final de la Copa Davis, Sèrbia i França.

BarcelonaAquest migdia (a partir de les 14 h) comença la final de la Copa Davis 2010 entre Sèrbia i França a Belgrad. Serà una final inèdita, ja que les dues seleccions mai s'han creuat en una final. Per Sèrbia és una ocasió per vèncer per primer cop aquest trofeu, mentre que França ja hi té la mà trencada –l'ha guanyat nou cops–, encara que el darrer títol el va aconseguir l'any 2001.

L'equip amfitrió notarà l'escalfor de les 16.200 persones que ompliran el pavelló de Belgrad, un fet clau per aconseguir el títol segons el líder de l'equip serbi i el jugador amb més rànquing de tots els que jugaran la final (3), Novak Djokovic: "Serà crucial per nosaltres el suport del públic, ja que no sabem què passarà durant els partits perquè França té un equip molt fort". Els jugadors francesos amb més rànquing ATP són Gael Monfils (12) i Jo Wilfred Tsonga (13); el segon està de baixa per una lesió al genoll, però serà avui a Belgrad per donar suport als seus companys.

El camí de Sèrbia per arribar a aquesta final no ha sigut gens fàcil, ja que ha eliminat els Estats Units, Croàcia i la República Txeca, mentre que França ha derrotat Alemanya, Espanya i l'Argentina.

Els partits seran els següents:

Avui (a partir de les 14.00 h):

Janko Tipsarevic (SRB) - Gael Monfils (FRA)

Novak Djokovic (SRB) - Gilles Simon (FRA)

Dissabte, partit de dobles (a partir de les 14.00 h):

Nenad Zimonjic / Viktor Troicki (SRB) - Michael Llodra / Arnaud Clément (FRA)

Diumenge (a partir de les 13.00 h):

Novak Djokovic (SRB) - Gael Monfils (FRA)

Janko Tipsarevic (SRB) - Gilles Simon (FRA)

stats