Esports 18/04/2011

Nadal, la gran atracció del Trofeu Comte de Godó-Banc Sabadell

Toni Padilla
2 min
El tenista Albert Ramos, jugant al torneig Godó.

BarcelonaDesprés de guanyar cinc cops consecutius el Godó, Rafa Nadal no va poder jugar la temporada passada el torneig barceloní. El número 1 mundial, però, torna al torneig que es juga al club al qual pertany en bon estat de forma després de guanyar a Montecarlo, certificant que sobre terra batuda mana amb autoritat.

Nadal reapareixerà en les pistes del RCT Barcelona-1899 dimecres, quan debutarà a segona ronda contra el guanyador del partit entre l'espanyol Daniel Gimeno i l'italià Potito Starace.

Aquest any, el manacorí torna per mirar de regnar en un torneig que compta amb la millor participació de la seva història, amb set tennistes entre els deu millors del món, ja que a més de Nadal (1), també formen part del quadre l'escocès Andy Murray (4), el suec Robin Soderling (5), l'espanyol David Ferrer (6), el txec Tomas Berdych (8), l'austríac Jurgen Melzer (9) i el francès Gael Monfils (10). No hi serà, no obstant això, l'espanyol Fernando Verdasco, número 8 del circuit i vigent campió a Barcelona, que ha renunciat a defensar el títol perquè no ha arribat a un acord econòmic amb l'organització.

Aquest Godó significarà, a més, el retorn al circuit d'un dels seus campions, l'espanyol Juan Carlos Ferrero, vencedor el 2001 i inèdit des de l'Open dels Estats Units de 2010 per culpa d'una doble lesió de genoll i canell. Tommy Robredo de la seva part, no podrà participar en el torneig del seu club perquè no s'ha recuperat de la lesió que va patir a Indian Wells.

Del quadre que es va sortejar ahir, tres partits criden l’atenció de la primera ronda: Nikolai Davidenko – Aleksandr Dolgopolov, Milos Raonic – Radek Stepánek i Juan Carlos Ferrero – Xavier Malisse. El sorteig, presidit pel supervisor de l’ATP, Tom Barnes, ha completat el quadre del torneig, que tindrà a Rafa Nadal de cap de sèrie número u.

Albert Costa, director del torneig, considera que el sorteig “ha estat molt repartit” i ha qualificat aquests tres partits, els més destacats, de molt bo el primer, dur el segon i bo el tercer, el de Ferrero, que farà el seu debut al circuit després de set mesos d’absència de les pistes. La mà innocent del sorteig ha estat el llegendari Roy Emerson, que acte seguit ha estat homenatjat pel club, ha signat al llibre d’honor i ha estat obsequiat amb el cartell del torneig de 1961, el de la seva primera victòria a Barcelona, i amb un àlbum de fotos de les seves participacions al torneig, que aleshores es coneixia com a Trofeu Comte de Godó.

stats