OPEN D'AUSTRÀLIA
Esports 29/01/2011

Clijsters acaba amb el somni del tenis xinès i conquereix el seu quart Grand Slam

La tenista belga es desfà de Na Li en poc més de dues hores (3-6, 6-3 i 6-3) i suma el seu 41 títol del circuit, el primer a l'Open d'Austràlia

Redacció
1 min
Kim Clijsters celebra el seu triomf a l'Open d'Austràlia.

MelbourneLa tenista belga Kim Clijsters, tercera favorita, ha acabat amb el somni del tenis xinès d'aconseguir el primer títol del Grand Slam de la història, en imposar-se en la final de l'Open d'Austràlia a Li Na per 3-6, 6-3 i 6-3.

Es tracta del primer títol en un major de la raqueta belga al marge dels conquerits en l'Open dels Estats Units, que va guanyar el 2005, 2009 i 2010. Prèviamnet a la seva temporal retirada en el 2007, havia perdut les del Roland Garros (2001 i 2003), l'Open dels Estats Units (2003) i l'Open d'Austràlia (20014).

Clijsters conquereix el títol 41 de la seva carrera i surt de Melbourne com la segona jugadora del món i amb un premi de 2,2 milions de dòlars australians.

En dues hores, Clijsters ha tirat per terra les intencions de la jugadora oriental, que ha començat molt bé el partit. Na Li ha remuntat el 2-0 inicial de la belga i va guanyar el primer set. Però en l'inici del segon parcial ha estat la clau. Li ha perllongat el seu bon to, però Clijsters ha sabut mantenir-se. A les dues els ha costat mantenir el servei, la belga ha estat capaç d'aconseguir-ho i ha trencat el parcial, fet que ha estat suficient per igualar el partit.

A partir de llavors, Clijsters s'ha apuntat cinc jocs consecutius, que li han donat per tancar el segon set i encarrilar el tercer. I Na Li ha començat a nedar contracorrent i ha acabat amb 26 errades no forçades, mentre la belga enfilava ja camí cap el triomf que ja no se li ha escapat.

stats