OPEN D'AUSTRÀLIA
Esports 30/01/2011

Novak Djokovic i Andy Murray lluiten per la recerca d'un nou ordre

El serbi i l'escocès s'enfronten en la final de l'Open d'Austràlia, la segona de les últimes 23 finals d'un Grand Slam que es juga sense la presència de Nadal i Federer

Redacció
2 min
Djokovic i Murray, finalistes de l'Open d'Austràlia.

MelbourneDos anys després, un torneig del Grand Slam contempla la lluita pel títol al marge del manacorí Rafa Nadal i del suïs Roger Federer, desplaçats en aquesta ocasió de la cursa per l'Open d'Austràlia pel serbi Novak Djokovic i l'escocès Andy Murray.

Els dos tenistes fa temps que insisteixen en trencar l'ordre. De fet, aquesta és la segona de les 23 últimes finals d'un major que es juga sense la presència en l'últim dia dels dos actuals principals jugadors del món.

L'Open d'Austràlia és el torneig del Grand Slam més donat a situacions com aquesta. Ha estat la competició que, en els últims temps, més candidats inesperats ha contemplat. La del 2008, que va guanyar Dkokovic, va rellançar el francès Jo Wilfried Tsonga, llavors gairebé desconegut. Dos anys abans, va ser el jugador de Xipre Marcos Baghdatis qui va assaltar l'escenari principal del torneig.

I és que n'hi ha hagut prou amb l'absència a la final del manacorí i del suïs en el primer Grand Slam del curs per començar a parlar amb força de nous aires en la competició, a la que li queden onze mesos de recorregut.

Djokovic i Murray fa temps que estan en la línia de foc. Els dos s'han alternat per perllongar una lluita per arribar a les finals fins ara inaccessibles. Els dos busquen un impuls al Melbourne Park, però encara els queda trajecte per desbancar els dos millors tenistes.

El serbi i l'escocès coincideixen en la final d'un Grand Slam per primer cop. I aquesta està plena d'al·licients, sobretot per a Murray, que mai ha guanyat un major després de dos intents (Open d'Estats Units 2008 i Open d'Austràlia 2010), frustrats per Federer. El tenis britànic té les seves mirades fixades en Murray, que pot convertir-se en el primer representant de l'esport de les illes en guanyar un Grand Slam des de Fred Perry (1934).

El serbi guanya en els duels particulars a Murray, tot i que els tres últims partits entre ells se'ls ha endut l'escocès.

Per la seva banda, Djokovic acumula més experiència. Disputa la seva quarta final i aspira al seu segon títol. Va guanyar al Melbourne Park la final del 2007, davant Tsonga i va perdre les dues que va jugar de l'Open dels Estats Units: contra Federer el 2007 i contra Nadal l'any passat.

stats