Esports 26/11/2012

Rafa Nadal, convençut que tornarà a jugar "al mateix nivell dels últims anys"

El tenista ha parlat de la seva recuperació durant un acte publicitari a Sitges

Efe
2 min
Rafa Nadal, a Sitges

SitgesRafa Nadal està convençut que tornarà a jugar "al mateix nivell dels últims anys", després de superar un trencament parcial del tendó rotular del genoll esquerre que l'ha apartat de les pistes gairebé sis mesos.

Nadal va tornar fa uns dies a agafar la raqueta i per això ha enviat un missatge de cautela sobre la seva possible reaparició. "Amb una setmana d'entrenaments, ni meravelles ni terminis", ha advertit.

El mallorquí no ha volgut avançar quan tornarà al circuit, tot i que ha apuntat que la recuperació "segueix els passos previstos" i que el seu objectiu és "tornar a jugar com més aviat millor i fer-ho una altra vegada sa".

Rafa Nadal s'ha mostrat, això sí, optimista sobre el nivell que oferirà una vegada torni a agafar el ritme de competició: "Treballo per tornar a ser el d'abans de la lesió i segur que ho aconseguirem. El meu objectiu, quan torni, és donar el meu màxim. Si el meu màxim arriba per ser el número 1, feliç, i si arriba per ser el 8, també seré feliç".

El tennista de Manacor ha fet una aturada en la seva recuperació per assistir a un acte per a promocionar la campanya de consum responsable impulsada per la Fundació Bacardí, de la que n'és ambaixador, i que s'ha celebrat aquest dilluns a Sitges.

Nadal ha recordat que ja va tenir contratemps similars el 2004 i 2005, quan va estar diversos mesos parat per culpa d'una lesió el peu. "Vaig tornar igual o millor i el meu objectiu és tornar a fer-ho aquesta vegada", ha subratllat.

L'exnúmero 1 mundial, que ha assegurat tenir "la certesa" que li queden "molts anys per davant" en la seva carrera, ha volgut treure-li ferro a la seva lesió.

"Les lesions són part de la meva vida tennística. He tingut vuit anys fantàstics i no crec que estigui en condicions de queixar-me o dramatitzar. No he estat infeliç durant aquests sis mesos sinó que he tingut una actitud positiva i he intentat gaudir de coses de les quals abans no podia gaudir", ha comentat.

L'heptacampió de Roland Garros, un animal competitiu, no ha amagat que li hagués agradat estar en les grans cites de la segona meitat de la temporada, com la final de la Copa Davis que Espanya va perdre "per detalls", segons que ha indicat, davant la República Txeca.

En aquest sentit, ha passat de puntetes per la polèmica entre el capità de l'equip, Àlex Corretja, i Feliciano López, qui va dir no entendre que hagués apostat per Nicolás Almagro abans que fer-ho per ell per enfrontar-se als txecs. "No crec que hi hagués polèmica sobre això, perquè a l'equip som tots amics", s'ha limitat a opinar.

Fora del focus durant aquests sis mesos, part del protagonisme li ho ha robat el seu compatriota David Ferrer, el jugador que més partits i títols ha guanyat aquest any (7) i del que s'ha desfet en elogis.

"Si hi ha un jugador que es mereix reconeixement, aquest és el David, per tot el que s'ha superat i ha treballat aquests anys. S'ho ha guanyat a pols i crec que ha tingut mala sort en la seva carrera, perquè amb el nivell que ha demostrat, mereixeria haver guanyat més que no ha guanyat. El temps li està donant la raó i la lògica s'està imposant. És un jugador fantàstic i un company impecable, així que estic molt feliç per ell", ha conclòs.

stats