Copa Davis
Esports 28/12/2011

Àlex Corretja: "Si algun repte em quedava a la meva carrera era ser capità de Copa Davis"

El nou capità de l'equip espanyol de Copa Davis ha afirmat que el seu nou càrrec era l'últim repte que li quedava en la seva carrera esportiva i ha anunciat que comptarà amb tots els jugadors

Efe
2 min

BarcelonaEl nou capità de l'equip espanyol de Copa Davis, Àlex Corretja, ha afirmat que el seu nou càrrec era l'últim repte que li quedava en la seva carrera esportiva, i ha anunciat que comptarà amb tots els jugadors per tonar a conquistar el títol.

"Si algun repte em quedava en la meva carrera esportiva, era ser capità de Copa Davis. A cadascun li arriba el seu moment quan li toca, i per mi és un molt bon moment a nivell personal i professional", ha declarat Corretja en roda de premsa a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona, on ha estat presentat.

Malgrat que jugadors com el número 2 mundial, Rafa Nadal, i el número 5, David Ferrer, han anunciat públicament la seva intenció de no disputar el 2012 aquesta competició, Corretja ha indicat que primer conversarà amb ells per saber de primera mà la seva opinió.

"A mi cap jugador m'ha dit que no hagi de jugar. Una altra cosa és el que s'ha publicat, i deuen tenir els seus motius. Jo parlaré amb tots ells i compto amb tothom", ha explicat el capità, el primer viatge del qual serà rumb a l'Open d'Austràlia per conversar amb tots els jugadors i els seus entrenadors.

En aquest sentit, el nou capità, que substitueix Albert Costa, ha indicat que la seva feina no consisteix a convèncer els jugadors perquè assisteixin a les eliminatòries, ja que "la Copa Davis transcendeix molt més que qualsevol altra competició individual" i vol en el seu equip jugadors compromesos amb el projecte, de dos anys de contracte.

Després que s'aconseguissin dos títols en els últims tres anys, Corretja ha indicat que no té por del fracàs, sinó que es tracta d'un "repte il·lusionant" en què espera seguir triomfant, amb l'afegit que el 2012 es disputen els Joc Olímpics de Londres, on el nou capità haurà d'elegir els tennistes que aspiraran a les medalles.

"Esperem que el millor encara hagi d'arribar i que a poc a poc seguim fent història pel món", ha comentat Corretja, que té per objectiu aconseguir que l'equip "estigui per sobre de les individualitats".

De la seva banda, el president de la Reial Federació Espanyola de Tennis, José Luis Escañuela, s'ha mostrat convençut que amb Àlex Corretja el millor del tennis espanyol encara ha d'arribar i que portarà més èxits per a Espanya.

Escañuela ha anunciat també que aviat es tindran notícies sobre el nou capità de l'equip de Copa Federació.

El debut de Corretja com a capità de la Davis serà a Oviedo contra el Kazakhstan, del 10 al 12 de febrer de l'any vinent, a la primera eliminatòria de la competició en què Espanya defensarà l'enciamera com a recent campiona de la Davis.

stats