COPA DAVIS
Esports 18/11/2012

David Ferrer s'exhibeix davant Berdych i iguala la final de la Copa Davis

El campió de la Copa Davis 2012 es decidirà en l'últim partit entre Nicolás Almagro i Radek Stepanek

PragaDavid Ferrer ha jugat un partit perfecte i ha superat el número 1 txec Tomas Berdych per 6-2, 6-3 i 7-5, per situar el 2-2 a la final de la Copa Davis entre la República Txeca i Espanya que es disputa a l'O2 Arena de Praga.

Ferrer deixa així l'eliminatòria amb més intriga per a l'últim partit que han de disputar a continuació Nicolás Almagro i Radek Stepanek, si no hi ha canvis.

Ferrer ha donat una magnífica demostració de força mental i de gran concentració per superar Berdych en dues hores i 25 minuts infligint el txec la derrota més humiliant a casa de la seva carrera. Berdych havia guanyat fins avui 22 partits individuals a la Copa Davis i n'havia perdut onze. A casa tenia un balanç de 12-5.

Ferrer ha començat com una bala col·locant-se amb un parcial de 3-0, jugant de forma impecable sense cedir un sol punt amb el seu servei i col·locant dos serveis directes. El de Xàbia ha pogut fins i tot ampliar el seu avantatge a 5-1 d'haver confirmat dos punts de trencament que ha tingut, però en realitat li era igual. Ha tingut després la solvència per salvar tres oportunitats de trencament i confirmar el parcial a la segona oportunitat en 45 minuts.

El segon set ha estat calcat al primer, amb trencament inicial de Ferrer al segon joc i una altra sensacional exhibició quan servia, perquè el de Xàbia no ha cedit ni un sol punt de trencament en tot aquest parcial i ha concedit únicament cinc punts. Berdych ho ha intentat, ha utilitzat tota la seva força, però res ha funcionat davant el millor home a la pista aquest diumenge, Ferrer.

Un trencament al tercer joc ha posat per davant Ferrer de nou en el tercer set, i tot i que després Berdych ha aconseguit per fi trencar a les dues hores i vuit minuts (4-4), el de Xàbia ha rematat aquesta descomunal feina amb el seu servei després a la primera oportunitat.