TENIS

La Copa Davis de Piqué, posposada fins al 2021

La Federació internacional ha pres aquesta decisió per raons de seguretat en el marc del coronavirus

Les finals de la Copa Davis, previstes a la Caixa Màgica de Madrid entre el 23 i 29 de novembre, s'han posposat oficialment fins al 22 de novembre del 2021 com a conseqüència de la pandèmia per coronavirus. Segons assenyala el seu comunicat, la Federació Internacional (ITF) no pot garantir la seguretat dels esportistes, els seus equips i els aficionats que conformen l'esdeveniment esportiu. "La decisió d'ajornar l'esdeveniment es produeix després d'un examen de tres mesos dels desafiaments logístics i normatius que han sorgit com a resultat de la pandèmia i tots els possibles escenaris que afecten a la salut i la seguretat de tots. El torneig havia d'acollir més de 90 atletes amb importants equips de suport, així com milers d'aficionats, funcionaris, personal, socis i altres interessats que viatjaven de països de tot el món", assegura l'organisme que gestiona el tenis mundial.

"Les dificultats per acollir una reunió massiva d'aquesta mida a escala internacional en un recinte cobert són considerables a causa de la pandèmia, tant en el clima actual com en el previst", insisteix l'organisme per argumentar la decisió. La fase final de la Davis, que passarà a anomenar-se Copa Davis per Rakuten, comptarà d'aquesta manera amb els 18 equips que tenien plaça per a l'edició del 2020 i que suposaria la defensa del títol d'Espanya.

Gerard Piqué ha donat suport públicament a la posició de la ITF i del seu màxim dirigent, David Haggerty, com a president de Kosmos Tenis, l'empresa que lidera el projecte. "És una gran decepció per a tots nosaltres que les finals de la Copa Davis no se celebrin aquest 2020. No sabem com es desenvoluparà la situació en cada nació classificada o si les restriccions a Espanya es mantindran prou alleujades, de manera que és impossible predir la situació al novembre i garantir la seguretat de les persones que viatgin a Madrid. Aquest ajornament no té cap relació a llarg termini amb les nostres ambicions col·lectives per a la Copa Davis. La ITF i Kosmos Tennis esperen poder oferir una competició excepcional el 2021, quan sigui segur i factible fer-ho", explica el també central del Barça.

El tenis de seleccions es paralitzarà durant uns mesos. La fase prèvia a la competició que s'havia de disputar a la Caja Mágica també queda posposada. Els 24 partits d'anada i tornada del grup mundial I i del grup mundial II, en què participaran 48 seleccions nacionals i que s'havien de jugar aquest any, es disputaran finalment al març o al setembre del 2021, a falta de confirmació definitiva. Els esdeveniments regionals dels grups III i IV del 2020, en què participen 76 equips nacionals, també es posposen fins al 2021 amb la supervisió directa de la ITF per garantir les mesures sanitàries necessàries contra el covid-19.