Tenis

Canal + defensa el seu dret a la caricatura i la sàtira

La cadena francesa s'ha justificat dient que el programa porta molts anys en antena i ha recordat que en el passat esportistes francesos també han sigut objecte de burla

Els responsables dels guinyols francesos, que seran denunciats per la Federació Espanyola de Tennis (RFET) per emetre un vídeo sobre Rafael Nadal, han defensat el seu dret a la caricatura i la sàtira.

"Els responsables del programa no entren en polèmiques, perquè si ho fessin no pararien, cada dia hi ha gent descontenta amb les seves paròdies", ha indicat un portaveu de la cadena Canal Plus, on s'emeten.

Ha afegit que el programa d''Els guinyols' busca "la sàtira, la caricatura" i que en aquest treball la televisió els dóna "llibertat absoluta" de creació.

"La caricatura és una tradició francesa i els guinyols ho fan des de fa molts anys", ha afegit.

El portaveu ha recordat que en el passat esportistes francesos també han sigut objecte dels seus dards enverinats, com posa de manifest una famosa paròdia sobre el ciclista Richard Virenque enmig de l'escàndol de dopatge al voltant de l'equip Festina.

En aquest gag, el corredor patia la picada d'un mosquit que, després d'absorbir la seva sang, mostrava actituds excepcionals.

L'emissió del vídeo, relacionat amb la sanció imposada a Alberto Contador per dopatge, ha provocat una gran polèmica a Espanya, mentre que a França ha passat gairebé inadvertit.

En el vídeo, el presentador assegura que, després de la suspensió de Contador, "a Espanya li queda un esportista per sobre de tota sospita", en referència a Nadal.

El portaveu ha indicat que encara no tenen notícies oficials de la demanda anunciada per la RFET i que, quan es produeixi, seran els seus serveis jurídics els que hauran de pronunciar-se.

El president de la RFET, José Luis Escañuela, va justificar la demanda dient que "ha arribat el moment de posar certs límits".

El president va anunciar "accions legals" contra Canal Plus França "per utilitzar de forma irregular l'anagrama i logotip de la Federació".

"Arribar a assolir l'estatus que ara mateix té l'esport espanyol no és cap regal. El que s'ha aconseguit s'ha aconseguit a dreta llei i no podem permetre que ningú ens ho prengui", ha indicat.