Tenis
Esports 13/10/2011

La derrota de Rafa Nadal permet a Novak Djokovic acabar el 2011 com a número 1 de l'ATP

És el primer cop que el serbi obté aquest honor, i el primer que no és ni Federer ni Nadal des de 2004. L'anterior havia sigut el nord-americà Andy Roddick

Efe
1 min

XangaiEl tenista serbi Novak Djokovic, guanyador de tres Grand Slam aquesta temporada, acabarà el 2011 com a número u del món per primera vegada en la seva carrera, trencant així l'hegemonia que han mantingut durant set anys el suís Roger Federer i l'espanyol Rafael Nadal.

Djokovic s'ha assegurat matemàticament el lloc avui amb l'eliminació de Nadal a la tercera ronda del Masters de Xangai davant l'alemany Florian Mayer. La puntuació de Nole resulta ja inabastable per als seus rivals en la classificació de l'Associació de Tennistes Professionals (ATP).

El serbi es converteix d'aquesta manera en el setzè jugador de la història del rànquing de l'ATP en arribar al primer lloc des de la seva creació el 1973 i en el primer des de 2003 que no és ni Nadal ni Federer. L'últim abans d'ells va ser el nord-americà Andy Roddick, el 2003.

Djokovic, de 24 anys i originari de Belgrad, serà coronat oficialment en una cerimònia especial després de la final del circuit mundial de Londres, segons ha informat en un comunicat l'ATP. El tenista participarà per cinquena ocasió consecutiva en aquest certamen, que es jugarà del 20 al 27 de novembre.

El primer lloc del rànquing mundial li va ser acreditat el 4 de juliol i des d'aquest moment no el va deixar escapar. Durant l'any va guanyar Wimbledon, l'Open d'Austràlia i l'Open dels Estats Units, amb una marca de 64 victòries i 3 derrotes. Només se li va escapar Roland Garros, on va caure davant Federer en semifinals.

La seva trajectòria el 2011 també detalla la victòria en cinc Màsters, Indian Wells, Miami, Madrid, Roma i Montreal, a més d'exhibir una marca de 20-2 durant la temporada davant els primers deu del món.

stats