Tenis

Aliona Bolsova: la revelació de Roland Garros posa punt final a la competició

La tenista resident a Catalunya s'acomiada de París havent-se convertit en la sensació del torneig

Aliona Bolsova, convidada sorpresa del quadre femení de Roland Garros, ha abandonat el Grand Slam parisenc després de caure amb contundència davant la tenista nord-americana Amanda Anisimova (6-3 i 6-0). Un duel a caixa o faixa entre dues esportistes molt joves, de 21 i 17 anys respectivament, que es va decidir en un tram final del primer set marcat per un punt de 'break' que va esdevenir clau en el desenllaç del partit.

Tot i aquesta derrota en la ronda de vuitens de final, Bolsova, d'origen moldau però resident a Palafrugell des dels dos anys, ha sigut la revelació de la competició referent de la terra batuda. Sense cap títol WTA (Women Tennis Association), però amb sis triomfs a nivell individual i set en tornejos de dobles en el circuit ITF (International Tenis Federation), la número 146 del rànquing ha anat superant rondes de manera espectacular fins a caure davant una talentosa Anisimova.

Xu i Babos en els classificatoris, Zvonariova en primera ronda, Cirstea en segona i Aleksándrova en tercera han sigut les seves cinc víctimes d'un camí inesperat a Roland Garros. Sorpresa rere sorpresa han situat la figura de Bolsova en la categoria de tenista sensació del torneig.

Filla d'atletes olímpics, la tenista moldavocatalana entrarà en el top 100 del WTA la setmana vinent quan s'actualitzi el rànquing. Roland Garros sempre serà recordat com el bressol on una hàbil i jove tenista va deixar les primeres pinzellades de geni. La seva extraordinària actuació a la ronda francesa ha de marcar un significant punt d'inflexió en la prematura trajectòria professional de l'esportista catalana.