TENIS
Esports 05/06/2015

La semifinal entre Djokovic i Murray s'ajorna fins aquest dissabte per la pluja

Després del triomf de Stan Wawrinka sobre Jo-Wilfried Tsonga (6-3, 6-7, 7-6 i 6-4), la segona semifinal s'ha suspès al quart set per una amenaça de tempesta

L'amenaça de pluja ha obligat a ajornar fins dissabte el Djokovic-Murray de Roland Garros / PASCAL ROSSIGNOL / REUTERS

BarcelonaEl rival de Stan Wawrinka a la final de Roland Garros no se sabrà fins aquest dissabte. Després que el suïs derrotés Jo-Wilfried Tsonga a la primera semifinal (6-3, 6-7, 7-6 i 6-4), la segona s'ha hagut d'ajornar al quart set per l'amenaça de pluja. El partit que enfronta Novak Djokovic i Andy Murray (amb avantatge parcial per al número 1 de l'ATP, 6-3, 6-3, 5-7 i 3-3) es reprendrà aquest dissabte al matí.

La suspensió temporal del partit ha agafat desprevinguts els aficionats locals, que fins aleshores havien vist un triomf còmode de Djokovic sobre Andy Murray, amb un únic sotrac al final de la tercera mànega, que s'ha endut el jugador escocès per un 'break' a l'onzè joc. Fins aleshores, Nole dominava amb autoritat (6-3 i 6-3), i després d'aquest 5-7 en contra, igualava al quart set (3-3). Ha estat en aquest moment que l'àrbitre ha decidit ajornar el partit, perquè es feia de nit a París i per l'amenaça de pluja.

Si es manté el guió d'aquest divendres, i Djokovic manté l'avantatge, es classificarà per a la seva tercera final a París després de les del 2012 i 2014, totes perdudes contra Rafa Nadal (a qui, per cert, va eliminar als quarts de final). Aquest és l'únic Grand Slam que li falta per guanyar al jugador de Belgrad, que suma cinc Open d'Austàlia, dos Wimbledon i un Open dels Estats Units.

En cas que Murray remunti, arribarà a la seva primera final de París. En el palmarès del jugador escocès hi ha un títol a Wimbledon, un Open dels Estats Units i quatre subcampionats a Austràlia.

Triomf de Wawrinka

D'altra banda, el primer de classificar-se ha estat el tenista suïs, que s'ha desfet de l'ídol local, el francès Tsonga, en quatre sets (6-3, 6-7, 7-6 i 6-4). Ha estat un partit igualat però s'ha decantat del costat de Wawrinka, que fins ara només havia pogut arribar als quarts de final del torneig francès. El jugador suïs, vencedor de l'Open d'Austràlia el 2014, ha tirat per terra les esperances dels aficionats locals de veure, de nou, un tenista francès a la final. El darrer va ser Henri Leconte, el 1988, mentre que el darrer guanyador francès del torneig va ser Yannick Noah (1983).