Esports 27/01/2011

Un Djokovic molt agressiu supera en tres sets Federer i espera rival a la final

El tenista serbi ha escombrat de la pista el suís amb un joc agressiu i intens (7-6/7-5/6-4) que ha fet patir el número 2 del món, que no ha estat mai còmode al Rod Laver Arena

Djokovic fa un revés a dues mans en el duel contra Federer.

MelbourneNovak Djokovic ha completat aquest matí un gran partit per derrotar Roger Federer en la primera semifinal de l'Open d'Austràlia. El serbi ha dominat el partit en tot moment i, ja des del primer set, ha jugat amb molta confiança, segur d'ell mateix. El número tres del món i campió del torneig australià el 2008 ha demostrat al Rod Laver Arena de Melbourne que està en un gran moment de forma. El seu rival a la final serà el guanyador del duel entre Andy Murray i David Ferrer.

El primer set s'ha resolt al tie-break i allà el serbi ha estat més contundent que el seu rival, fins a guanyar 7-3.

El segon també ha estat força igualat. De fet, Federer s'ha posat 5-2 per davant i ha semblat que podria capgirar el marcador i donar vida al matx, però la força mental de Djokovic ha estat clau. El mateix jugador ha explicat així les seves sensacions sobre la pista: "Ha sigut un moment complicat. Sabia que si se me n'anava el parcial es podia complicar el partit. He reaccionat i afortunadament he aconseguit guanyar el set". Ho ha fet per 7-5.

Més constant, Djokovic ha fet augmentar els dubtes que han rodejat Federer durant tot el torneig. El suís ha jugat a ràfegues i s'ha deixat menjar la moral per certa angoixa quan s'ha vist per sota en el marcador i quan, amb avantatge al segon set, ha hagut de lluitar contra la remuntada de Djokovic.

El tercer set ha començat amb un trencament del serbi que ha donat continuïtat al bon joc de Djokovic i a la inseguretat de Federer, que no ha pogut evitar que se li escapés la darrera opció de forçar un quart parcial i ha perdut 6-4.