Publicitat
Publicitat

NATACIÓ

La travessia del Port de Barcelona tindrà gairebé 400 participants

La tradicional travessia de Nadal del Port de Barcelona, que començarà a les 11 del matí del dia de Nadal, compleix aquest any la 102 edició

La tradicional travessia de Nadal del Port de Barcelona compleix aquest any la 102 edició amb 396 nedadors inscrits que cobriran els 200 metres davant de les instal·lacions del CN Barcelona.

La prova va començar a disputar-se l'any 1908 i només es va deixar de disputar durant la Guerra Civil. El primer guanyador va ser Edwald Poescheke que va cobrir la distància en 3.17.2, un registre que per a l'època es va considerar tota una gesta, mentre que la primera dona que va participar a la Copa va ser María Luisa Vigo, que es va imposar en la seva categoria en l'any 1928.

David Royo i Dani Serra són els nedadors que més vegades han guanyat la prova, amb un total de set victòries. Serra es llançarà una vegada més a l'aigua, com Jordi Casas, nascut el 1941 i que ha participat a la Copa en 57 ocasions. En categoria femenina la històrica Carmen Soriano la va guanyar en sis ocasions.

El rècord de la Copa Nadal l'ostenta des de 1994 Carlos Ventosa amb 1.15.05, mentre que en la categoria la plusmarca aquesta en mans de Barbara Bernus des de 1992 en 2.03.89.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT