Barcelona World Race

Mai abans dues embarcacions espanyoles havien estat al capdavant en una volta al món

L'Estrella Damm i el Mapfre lideren la cursa

Amb la parada del Foncia i Virbac-Paprec 3 a Recife a mitjanit, el Mapfre d'Iker Martínez i Xabi Fernández puja a la segona posició, mentre el líder, Estrella Damm, manté una diferència de 92 milles amb els patrons bascos

Per primera vegada en la història de la navegació oceànica espanyola, dos vaixells amb tripulació íntegrament espanyola, l’ Estrella Damm i el MAPFRE, encapçalen una volta al món. Amb la parada tècnica del Foncia i el Virbac-Paprec 3 a Recife, l' Estrella Damm va prendre el liderat de la regata ahir a la tarda. Aquesta matinada, tal com ho reflecteix l’informe de posicions del matí el MAPFRE ha pujat a la segona posició.

La diferència entre el líder, l' Estrella Damm, i el MAPFRE és de 91,9 milles, 1,3 menys que en l’informe de la matinada. Els dos vaixells segueixen navegant a més d'11 nusos al costat de la costa brasilera i miren d'aprofitar la parada tècnica del Foncia, que va arribar a Recife a mitjanit i treballa contrarrellotge en la reparació del postís de proa, i del Virbac-Paprec 3, que acaba d'amarrar en el mateix port poc abans de les deu, hora d'aquí.

Per darrere, Groupe Bel i Mirabaud miren també de treure avantatge de la situació. Tots dos naveguen a més de 10 nusos i lluiten per la imminent tercera posició 25 i 35 milles per darrere del MAPFRE. Neutrogrena a mig camí entre aquests i els seus dos perseguidors, GAES Centros Auditivos i Renault Z.E., veu com tots dos, separats per només dues milles, se li apropen, després de retallar-li 10 milles en les últimes cinc hores.

Entre el grup de cua We Are Water és el que més ha progressat. Però tots, Hugo Boss, Fòrum Marítim Català i Central Lechera Española, han retallat distàncies.