Esports 15/02/2021

Messi vol amargar el seu principal pretendent

El PSG és l'equip més ben situat per fitxar l'argentí si finalment decideix deixar el Camp Nou

4 min
Leo Messi. David Ramos / Getty images

BarcelonaDes que l'idil·li entre Leo Messi i el Barça es va trencar la temporada passada, el futur de l'astre argentí ha continuat sent latent en el dia a dia blaugrana. Si la seva intenció és deixar de vestir la samarreta de la seva vida –com va apuntar al burofax que va enviar a l'expresident Bartomeu després del naufragi de Lisboa–, pocs són els pretendents que serien capaços de fer front al seu fitxatge. Un d'ells, i el que sembla més ben posicionat, visita aquest dimarts el Camp Nou. "Hi ha moltes possibilitats que Messi vingui al PSG", va dir Ángel Di María, jugador de l'equip francès, pocs dies abans que comencés un dels emparellaments més interessants de vuitens de final de la Champions.

A més del seu company de selecció, altres futbolistes del conjunt parisenc com Leandro Paredes i Neymar Jr ja han manifestat que els agradaria que Messi fos company seu el curs vinent. Saben que el 10 acaba contracte el 30 de juny vinent i que encara no ha obert converses per renovar-lo. De fet, ni tan sols hi ha interlocutor amb poders al Camp Nou per plantejar-se aquesta possibilitat. "El que més desitjo és tornar a jugar amb Messi, gaudir amb ell una altra vegada. Segur que l'any que ve ho farem", va confessar el santista, que aquest dimarts haurà de seguir el partit des de casa per culpa d'una lesió. El director esportiu del PSG, Leonardo, i el flamant nou tècnic de la plantilla, Mauricio Pochettino, també s'han sumat aquests últims dies a la campanya engegada des de París per situar Messi en l'òrbita del vigent campió francès.

Fins i tot la premsa del país ja ha vestit l'argentí amb la samarreta de l'equip del Parc dels Prínceps. Va ser a la portada de France Football, que va aixecar polseguera. Per la seva banda, a L'Équipe afirmen que el fitxatge de "Messi és possible", però al mateix temps reconeixen que "l'operació és complicada". El fet que el de Rosario acabi el seu vincle amb el Barça aquest estiu és determinant. Si, a més de la seva fitxa, la més alta del món de l'esport, s'hagués de pagar un traspàs, el fitxatge directament seria inassumible.

El paper de Neymar també és clau. Des que el 2017 els seus camins es van separar, l'argentí i el brasiler han intentat per totes les vies possibles retrobar-se en un vestidor. La primera opció va ser que Neymar tornés al Camp Nou, una possibilitat que la propietat del PSG sempre va frustrar. Per això, i també per la dificultat econòmica que experimenta el Barça, l'única via possible per tornar-los a unir passa pel Parc dels Prínceps. Ara bé, si Messi acceptés anar a París, segurament hauria de ser a canvi que Kylian Mbappé li cedís el seu espai al camp i en l'escala salarial. L'internacional francès no es posa d'acord per renovar amb el PSG, que davant aquesta circumstància es planteja vendre'l aquest mateix estiu.

Cursa de fons per fitxar Messi

El PSG no només ha intentat seduir l'argentí aquest mercat d'hivern. Després que Messi fes pública la voluntat d'abandonar el Camp Nou, el club francès es va posar en contacte amb l'entorn del davanter per convèncer-lo que París era la millor destinació. Però amb la intenció no n'hi ha prou. Les pèrdues de 240 milions que ha registrat el PSG l'última campanya poden ser un condicionant per a un fitxatge que, ja de per si, es presenta complicat.

Tot i els rumors, el 10 no ha pres cap decisió. A l'entrevista amb Jordi Évole, Messi va anunciar que s'esperaria al final de la temporada –amb un nou president i després que s'acabin totes les competicions– per comunicar la intenció de futur. No obstant això, Jordi Alba, un dels seus millors amics al vestidor, ha tornat a fer saltar les alarmes. A la roda de premsa prèvia al partit d'aquest dimarts, el jugador de l'Hospitalet va recordar que el capità "ja va dir en el seu moment la intenció que tenia". "Avui dia està compromès al 100% amb el Barça, el club de la seva vida, però la decisió que prengui serà ben pensada i ben meditada", va afegir. Més optimista va ser Koeman: "Tinc moltes esperances que Messi continuarà al Barça la campanya vinent". Pochettino, en canvi, no va donar el seu punt de vista, ja que el PSG va limitar la participació de la premsa catalana i estatal a la roda de premsa perquè no es parlés de Messi.

Sigui com sigui, la decisió es farà esperar. L'argentí l'ha aparcada mentre disputa els títols que hi ha en joc. No abaixarà els braços. Com a líder indiscutible de l'equip i mentor dels més joves en la revolució al vestidor, l'astre ha demostrat el seu compromís amb el club que l'ha vist créixer. Després de la filtració del seu contracte, hi havia moltes incògnites sobre com afectaria el seu rendiment a la gespa. I hi ha respost amb el seu millor futbol.

Pendent o no del seu futur, Messi vol intentar aixecar un títol aquesta temporada. Amb la Lliga cada cop més lluny i el mal resultat en el partit d'anada de les semifinals de la Copa contra el Sevilla (2-0), l'orelluda sembla ara el trofeu més factible. Ja la va aixecar a París, Roma, Londres i Berlín. Que ningú descarti que també ho faci a Istanbul.

stats