20/06/2016

Una mica de Pogba, poca França encara

BarcelonaL’absència en l’onze titular de Dimitri Payet, la llum francesa en aquest inici d’Eurocopa, va empènyer Paul Pogba a reclamar el seu tron. El migcampista del Juventus va arrencar el partit contra Suïssa desplegant els seus millors registres -galopada potent, xut llunyà, última passada i desequilibri-, unes quantes fogonades de talent per col·locar-se de ple enmig d’un escenari que l’havia ignorat fins ara. Pogba va reclamar els focus per a ell, tot i que aviat se li van acabar els llums.

En la línia dels seus companys, l’exuberant futbolista francès es va anar diluint a mesura que passaven els minuts, incapaç de mantenir la intensitat inicial per assetjar la porteria suïssa. La millor ocasió va sorgir precisament quan Pogba va tenir camp per córrer, i el seu obús des de la frontal va fer tremolar el marc de Sommer, impactant amb fúria a la creueta.

Malgrat l’ímpetu del començament, França va acabar cedint un empat sense gols contra Suïssa, un resultat que garantia el primer lloc de grup a l’equip de Didier Deschamps i la segona posició als helvètics. A la represa, durant pràcticament trenta minuts, els francesos van ser inoperants en atac, cedint el control a una Suïssa que precisament en futbol no destaca per la seva precisió però que va saber tocar per apaivagar les envestides locals. Hi va haver treva fins que va entrar Payet, ansiós per retenir el protagonisme assolit gràcies als seus dos gols en els dos primers partits del torneig. Amb l’atacant del West Ham al camp i Suïssa fent un pas enrere, l’amfitriona va recuperar la iniciativa i va esvair els dubtes de molts minuts en què els francesos es van debatre entre donar per bo l’empat que els garantia el lideratge i la necessitat de sumar un nou triomf davant els gairebé 50.000 espectadors que van omplir el Pierre-Mauroy de Lilla. Amb Pogba desaparegut, Payet va tenir dues ocasions per desfer l’empat, primer amb una rematada amb l’interior que va estavellar-se novament contra el travesser i després amb una volea llunyana que va fregar el pal.

Amb l’empat contra Suïssa, França va tornar a demostrar que encara no ha trobat la grandesa que pregonaven els seus altaveus abans d’arrencar l’Eurocopa. L’amfitrió no té un patró clar de joc, i els canvis de Deschamps -que ahir va recuperar Pogba i Griezmann a l’onze titular, però va donar descans a Payet, Kanté i Matuidi- confonen encara més un equip que troba a faltar una referència en atac: ni Gignac ni Giroud estan a l’altura fins ara.

Històrica Albània

En l’altre partit del grup, Albània va fer història i va superar per 0 a 1 Romania, la primera victòria dels albanesos en una Eurocopa. El gol d’Armando Sadiku, que va aprofitar la sortida en fals de Tatarusanu, va deixar Albània com a tercera de grup, amb tres punts, i la porta oberta als vuitens si acaba com un dels quatre millors tercers del torneig.