TOUR 2019
Esports 06/07/2019

Mike Teunissen, primer líder del Tour 2019

El ciclista dels Països Baixos s'ha imposat a l'esprint davant l'eslovac Peter Sagan

Ara
2 min
Mike Teunissen, primer líder del Tour 2019

BarcelonaMike Teunissen, un ciclista holandès de 26 anys, es va convertir en el primer mallot groc del Tour de França 2019. Contra pronòstic, l’esprínter de l’equip Jumbo va imposar-se en l’etapa inicial superant per només uns mil·límetres Peter Sagan, triple campió mundial i un dels favorits, i també l’australià Caleb Ewan, en l’arribada a Brussel·les.

Teunissen va aconseguir, així, una de les victòries més importants de la seva carrera el dia que no havia estat convidat a la festa, perquè la seva tasca era la d’ajudar el seu company i compatriota Dylan Groenewegen. Però Groenewegen va caure, i Teunissen va quedar sol enmig del grup capdavanter. I en un esprint ràpid i desordenat va saber endur-se el triomf, deixant homes com Sagan amb un pam de nas. Uns quilòmetres abans havia caigut un altre dels favorits, el danès Jakob Fuglsang, tot i que el cap de files de l’Astana va poder reincorporar-se al gran grup malgrat una ferida notable a la cara.

D’aquesta manera, Mike Teunissen afegia un triomf d’etapa a la ronda francesa a la victòria als Quatre Dies de Dunkerque d’aquesta temporada, a la París Roubaix del 2014 i al Campionat Mundial de ciclocross sub-23 que va obtenir el 2013.

Avui, contrarellotge per equips

Però el seu regnat al Tour de França 2019 es preveu fugaç, perquè avui es disputa la segona etapa, destinada a marcar les primeres diferències. Es tracta d’una contrarellotge per equips de 27,5 quilòmetres, també a Brussel·les, amb sortida al costat del Palau Reial i arribada a l’Atomium, símbol de la ciutat. Una jornada en què el treball d’equip serà clau, ja que els ciclistes especialitzats en les etapes planes hauran de donar un cop de mà als escaladors, que són els que més pateixen en aquesta especialitat.

stats