CICLISME

El millor ciclisme en pista torna a Barcelona aquest cap de setmana

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona arriba a la 15a edició

El millor ciclisme de pista torna a Barcelona, amb la 15a edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona - VI Memorial Miquel Poblet. La prova no es poder fer l'any 2018 per problemes a la instal·lació del Velòdrom d'Horta, però les reformes dels últims mesos han permès tenir a punt la instal·lació per rebre alguns dels millors especialistes.

El Trofeu se celebra aquest dissabte, 14 de setembre, però els organitzadors s'han reservat poder traslladar proves a diumenge si plou. Joaquim Vilaplanta, president de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC), ha aprofitat la roda de premsa per recordar: "Caldria que els representants de les institucions tinguessin present que una modalitat com el ciclisme en pista mereixeria rebre una empenta amb obres en aquesta instal·lació, inaugurada el 1984. Ja tocaria fer el cobriment, per portar proves que ara no podem organitzar". La Federació Catalana fa anys que demana poder tapar el velòdrom, actualment descobert.

El Trofeu és l'única prova de categoria internacional UCI que se celebra en tot l’estat espanyol, fet que garanteix la participació dels especialistes catalans més destacats, encapçalats per la velocista olímpica Helena Casas, així com de participants de 16 països, entre els quals alguns debutants a Barcelona, com Barbados. L'exciclista olímpica Marta Vilajosana, directora tècnica de la FCC, ha definit aquesta edició com "la més important de totes": "Tenim 12 corredors participant dins de la  selecció catalana, i 5 catalans més inscrits en altres equips de pista. En total, doncs, 17 catalans, molts sorgits dels centres de tecnificació de la Federació".

En el programa de competició hi ha previstes les proves de velocitat, Keirin, Omnium i Madison, ja que, tal com ha explicat Jaume Mas, el coordinador de pista, s'ha volgut fer un programa similar a uns Jocs Olímpics. La pista estarà oberta ja divendres per a entrenaments oficials, jornada en què també es faran les comprovacions de llicències i reunions prèvies. Tota la competició està prevista en un programa de dues sessions: una de matinal (de 9.30 h a 14.00 h) i una altra de tarda (de 17 h a 22.30 h), mentre que la matinal de diumenge, dia 15, es reserva en cas que hagin quedat proves pendents a causa de les condicions meteorològiques.