RUGBI
Esports 16/09/2012

La millor versió de la USAP toca el cel a Barcelona

M. Molina / F. Vital
2 min
Una acció ofensiva de l'equip sang i or durant el matx d'ahir al Lluís Companys.

Dues visites, dues victòries. L'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona és un recinte talismà per a la USAP. Després de derrotar ara fa dues temporades el Toló (en partit de la Heineken Cup) ahir va superar el Tolosa (34-20), un dels rivals més complicats de la lliga francesa. Va ser un partit elèctric, amb molts punts, i sobretot amb una exhibició ofensiva dels nord-catalans en el primer temps.

Encara que l'espectacle va quedar deslluït, en part, per la poca assistència de públic a l'estadi (22.724 espectadors, mitja entrada). La tornada de les vacances, l'inici del curs escolar i un inici de temporada molt discret per als nord-catalans (tres derrotes en els quatre primers partits) podrien ser les causes que no hi hagués un desplaçament massiu de seguidors vinguts de Perpinyà com va ser ara fa dues temporades.

La primera part va ser una lliçó de rugbi preciosa per part de la USAP, que va controlar en tot moment els jugadors occitans. Luke McAlister va avançar el Tolosa amb cop de càstig, però tot plegat va ser un miratge. El vendaval català es va despertar de seguida quan Farid Sid va perforar la zona de marca dels tolosans. Els de Perpinyà es posaven al davant i ja no deixarien de regnar a l'electrònic.

Guiry Bertrand (22'), Guilhem Guirado (27') i Alsadir Strokosch (36') van anotar tres marques més que situaven un 27 a 6 incontestable al descans. El conjunt de Perpinyà tenia la possessió de l'oval i el movia amb rapidesa i verticalitat.

A la represa va baixar una mica la intensitat del joc, per aquest desgast físic del primer temps, tot i que Richard Haughton va anotar una nova marca per a la USAP gràcies a un error defensiu. A partir d'aquí els nord-catalans es van relaxar una mica i el Tolosa va aconseguir retallar distàncies amb un assaig de càstig i una marca de Yannick Nyanga sota pals. Però la USAP no es va posar gens nerviosa, i amb vint minuts per davant en va tenir prou controlant el partit per aconseguir la victòria -la segona de la temporada- i una bonificació ofensiva per haver anotat tres assaigs més que els occitans.

L'única nota negativa de la jornada va ser la mort del xofer de la USAP, Paul Okesene, a causa d'un atac de cor. Okesene, de 44 anys i nascut a Nova Zelanda, també havia sigut jugador dels nord-catalans.

Festa del Rugbi Català

La visita de la USAP s'emmarcava en la segona edició de la Festa del Rugbi Català, en què també se celebraven els 90 anys de la federació catalana de rugbi. Després del triomf nord-català, es va disputar un amistós entre les seleccions de Catalunya i Andorra, que va acabar amb victòria catalana per 20 a 7.

stats