Esports 16/07/2012

Els dos miniclàssics de Segona Divisió, el 26 d'agost i el 27 de gener

A.s.
2 min

BARCELONANomés tres dies després del partit d'anada de la Supercopa d'Espanya al Camp Nou entre el Barça i el Madrid del 23 d'agost, i quatre abans de la tornada al Bernabéu, els seus filials es trobaran en la segona jornada de la Segona Divisió a Valdebebas. Qui no en tingui prou amb els quatre clàssics, com a mínim, que hi haurà aquest curs entre la Supercopa i la Lliga, enguany hi pot afegir els dos enfrontaments que hi haurà a Segona a la jornada 2 i la 23. Serà la millor manera de valorar el nivell de La Masia en comparació amb La Fábrica blanca, i es podrà comprovar quants jugadors farà debutar Mourinho en comparació als que farà jugar Tito Vilanova.

Aquesta temporada el Barça B i el Reial Madrid Castilla es tornaran a trobar a la categoria de plata, 15 anys després de l'última vegada, la temporada 1996/97, en què els dos filials van baixar a Segona B. Aquell filial blaugrana l'entrenava un jove Juande Ramos -exentrenador del Madrid molts anys després-, i com a jugadors més destacats hi havia el porter Arnau, Quique Àlvarez, Vucevic, el germà de Bakero i Juan Carlos Moreno. Al Madrid B, dirigit per Sergio Egea, destacaven l'argentí Esteban Cambiasso -campió d'Europa amb l'Inter el 2010- i García Calvo. Amb el descens, el Castilla va canviar d'entrenador i hi van posar un home de la casa, Vicente del Bosque.

El Castilla va tenir un retorn efímer el 2005, quan va aconseguir l'ascens a Segona, però dos anys després va tornar a caure al pou de Segona B fins a aquest estiu, que de la mà del tècnic Alberto Toril ha aconseguit pujar per la via ràpida, com a campions del seu grup, i derrotant amb golejada el Cadis a l'eliminatòria d'ascens.

El Barça B, per la seva banda, va tornar a Segona A l'any següent de baixar, el 1998, amb una impressionant victòria al Santiago Bernabéu en el partit decisiu de la lligueta d'ascens -i un 5-0 al Miniestadi unes setmanes abans- d'un filial en què hi havia Xavi Hernández i Puyol. Però aquell retorn a Segona va ser fugaç, i el filial blaugrana va tornar a Segona B l'any següent. No va tornar a pujar fins al 2010, amb Luis Enrique a la banqueta.

stats