MOTOR

El RACC demana "voluntat política" per no perdre el Gran Premi de Fórmula 1

El contracte acaba aquesta temporada i hi ha debats sobre el futur de la prova

El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), organitzador del Gran Premi de Fórmula 1, ha demanat aquest divendres voluntat política per mantenir al Mundial el Circuit de Barcelona-Catalunya, el contracte del qual finalitza aquesta temporada.

El RACC ha apuntat en un comunicat que apostar per la continuïtat del Gran Premi de Fórmula 1 a Catalunya "és una decisió estratègica a nivell empresarial, econòmic i esportiu" i que, per aquesta raó, "cal trobar amb urgència la millor solució". Segons el RACC, "el Gran Premi té un impacte econòmic en els sectors dels serveis, l'automoció, el turisme, els transports i l'oci de prop de 163 milions d'euros, i genera 2.700 llocs de treball directes".

"D'altra banda, l'impacte mediàtic, de més de 900 mitjans de comunicació assistents en l'última edició aporta al nostre país la màxima visibilitat a nivell mundial i contribueix de manera important a generar una gran reputació d'excel·lència organitzativa positiva per a la imatge i la projecció internacional al nostre territori", afegeix la nota.

Per tot això, el RACC demana a la Generalitat, l'Estat, la resta d'administracions i el món empresarial, "col·laboració, consens, solidesa i unitat d'acció per assolir un acord estable perquè els pròxims anys el Circuit de Barcelona-Catalunya continuï acollint la Fórmula 1".