Àlex Márquez: “Hem de sortir a guanyar, sense por”

El català es vol coronar campió del Mundial de Moto2 al Gran Premi de Malàisia

i
Toni Padilla
Àlex Márquez es vol coronar campió de Moto2.

BarcelonaEl català Àlex Márquez es vol coronar campió del Mundial de Moto2 aquest cap de setmana al Gran Premi de Malàisia. Després de desaprofitar la primera oportunitat per guanyar el títol ara fa una setmana a Austràlia, Márquez té clar que haurà de ser valent per poder celebrar el que seria el seu primer títol en la categoria aquest diumenge. “Hem de sortir a guanyar. Hi hem de posar intensitat des del començament, sense perdre el cap ni cometre errors. Depenem de nosaltres mateixos”, va explicar a la roda de premsa prèvia als entrenaments lliures.

Márquez, que el 2014 va ser campió de Moto3, sap que serà campió de Moto2 si guanya la cursa, facin el que facin els rivals. Si acaba segon podria ser campió si el suís Thomas Lüthi no guanya. El suís és a 28 punts del germà de Marc Márquez. Però no és l’únic rival: el sud-africà Brad Binder és a 33 punts i, una mica més lluny, tot i que encara amb alguna opció, també hi ha Jorge Navarro (Speed Up). “Moto2 és una categoria que m’ha costat. Arribar amb 28 punts d’avantatge a dues curses del final no ha sigut fàcil. Ara també en vull gaudir, que ho he trobat a faltar últimament”, va explicar ahir el català per donar detalls sobre per quina raó no havia aconseguit ser favorit al títol mundial abans.

La mala cursa al circuit de Phillip Island l’últim cap de setmana ha complicat una mica l’escenari, però Márquez sap que continua depenent d’ell mateix. “Fent autocrítica, Austràlia és un circuit on, si penses massa, la cagues. I va passar just això. No vaig sortir al 100% convençut a la cursa i se’m van menjar els lleons”, va admetre Márquez, que vol tornar a Cervera per celebrar que dos germans dominen les millors categories del motociclisme.