MOTO2

Álex Rins acaba tercer als Estats Units i se situa líder de Moto2

El pilot català s'ha beneficiat de la caiguda de Xavier Simeon, en una cursa que ha guanyat Sam Lowes per davant de Johann Zarco

Álex Rins és el nou líder de Moto2 després d'acabar tercer al Gran Premi de les Amèriques. El pilot català s'ha beneficiat de la caiguda de Xavier Simeon al tram final de la prova per avançar un lloc a la classificació i acabar al podi, en una cursa elèctrica que ha guanyat Sam Lowes per davant de Johann Zarco.

Tot i que la qualificació havia estat molt igualada, la cursa s'ha trencat de seguida i han quedat ben definits els diferents grups. Al capdavanter, no hi havia cap català, ja que Alex Rins i Tito Rabat ocupaven momentàniament la quarta i la cinquena posició a la cursa. De fet, Tito Rabat ha fet una bona sortida (era tercer) i s'ha arribat a situar líder, però no ha pogut aguantar el ritme dels capdavanters, mentre que també n'ha quedat despenjat Rins.

Sam Lowes, Xavier Simeon i Johann Zarco encapçalaven la prova, que ha fet un gir inesperat a falta de tres voltes, quan els dos últims pilots s'han tocat i el que n'ha sortit més mal parat ha estat el belga Simeon, que ha anat pel terra. El toc, però, també ha fet perdre uns metres a Zarco, que ja no ha estat a temps d'atrapar Lowes.

Pel què fa als catalans, i a banda del podi de Rins i del quart lloc de Rabat, destaca el quinzè lloc d'Àlex Márquez, que ha sumat un punt. Ricard Cardús ha estat dissetè i Lluis Salom, 27è.