Fórmula 1
Esports 14/09/2011

Alguersuari: "Amb un cotxe més competitiu puc guanyar el Mundial"

El pilot català de Fórmula 1 és conscient que després de la renovació de Webber per Red Bull, haurà d'esperar almenys un any més a fer el salt des de Toro Rosso

Efe
2 min
Jaume Alguersuari firma autògrafs als aficionats de Silverstone

BarcelonaJaume Alguersuari, pilot de Toro Rosso, ha assegurat aquest dimecres que si disposés d'un monoplaça més competitiu estaria en condicions de "guanyar el Mundial", de manera que ha reclamat a la seva escuderia un vehicle que li permeti " ser al podi o entre els cinc primers constantment".

"No tinc res en contra de (Mark) Webber o de Red Bull, a l'inrevés, sóc aquí gràcies a ells. Però l'únic que demano és que em donin una eina que pugui demostrar el que puc fer, i jo sé que amb un cotxe competitiu puc estar per guanyar un Mundial ", ha explicat el jove pilot català.

En declaracions als periodistes a Barcelona després de la presentació del seu doble CD "Organic Life", el seu primer disc com a DJ i productor musical sota el pseudònim de 'Squire', Alguersuari ha exigit a la seva escuderia que demostri una major confiança en les seves possibilitats.

Encara més després d'anunciar la renovació de l'australià Mark Webber per Red Bull fins a 2012, cosa que obligarà a Alguersuari a esperar, almenys un altre any més, que arribi la seva oportunitat per fer el salt des Toro Rosso al 'primer equip', malgrat els destacats resultats com en l'últim GP d'Itàlia, on va finalitzar en la setena posició.

I és que, segons ell, sense ànim de "buscar excuses i dir que (Sebastian) Vettel hi és pel seu cotxe", el pilot ha recordat que l'alemany pot "frenar vint metres després" gràcies al monoplaça del qual disposa.

No obstant això, Alguersuari ho té clar: "Sempre m'he enfrontat a gent més gran, hi estic acostumat. Hi ha una estructura júnior, som el planter i no tinc res en contra de Red Bull, però demano un cotxe millor", ha repetit amb la seva habitual franquesa.

"Sóc on sóc perquè m'agrada la possibilitat de conduir un cotxe al límit, el dia que no tingui aquesta sensació, me n'aniré", ha asseverat Alguersuari, que ha reconegut no haver parlat sobre la renovació amb la seva escuderia. "No sé si poden sortir ofertes, mai se sap què pot passar, però el meu present és a Toro Rosso".

Més contundent s'ha mostrat en reflexionar sobre el que poden pensar els seus companys de circuit sobre la seva carrera musical. "Allà sóc diferent que a casa meva. La Fórmula 1 és un món egoista, jo ho sóc també. Tothom vol el teu lloc, t'enveja i tots et volen menjar. És com una guerra. Però m'importa molt poc el que pensin de mi ", ha conclòs.

stats