Fórmula 1
Esports 13/05/2012

Alonso: "Pic ha sigut penalitzat, però jo encara hi he perdut més que ell"

L'asturià ha perdut unes dècimes quan el francès, amb volta perduda, no li ha facilitat l'avançament. Tanmateix, ha reconegut que ha sigut "afortunat" de no ser superat per Raikkonen al final

M. Molina
2 min
Fernando Alonso, al Circuit de Catalunya

MontmelóFernando Alonso, que aquest diumenge ha acabat segon al Gran Premi de Fórmula 1 que s'ha disputat a Montmeló, ha insinuat que el resultat de la cursa hauria pogut ser un altre si Charles Pic, pilot amb volta perduda, li hagués facilitat l'avançament a mitja prova. "Pic ha sigut penalitzat, però jo encara hi he perdut més que ell", ha assegurat l'asturià.

L'incident s'ha produït a meitat de cursa, quan Pastor Maldonado (guanyador) ha entrat a box a fer el canvi de pneumàtics. En aquell moment, Alonso volia prémer l'accelerador per perdre el mínim temps possible respecte al veneçolà, i s'ha trobat amb el pilot de l'equip Marussia al mig. Aquest s'ha apartat, però no prou, i Alonso ha deixat escapar algunes dècimes en aquesta acció. Tanmateix, la diferència no ha resultat definitiva, ja que en total el pilot asturià de Ferrari ha cedit 8 segons en aquest moment de la prova (sense l'incident, potser només n'hauria perdut set), però igualment hauria acabat per darrere. "La gent ha d'entendre que ha de respectar les normes. Ell ha sigut penalitzat però nosaltres hi hem perdut més".

Tot i això, Alonso ha reconegut que al final de la prova ha tingut "sort" de poder mantenir la segona posició final. "He demanat als mecànics que analitzessin el cotxe, perquè de cop i volta he començat a perdre temps. Raikkonen se m'ha acostat i ha estat a punt d'avançar-me. Si la cursa hagués durat un gir més, possiblement m'hauria superat. En aquest aspecte, he tingut sort", ha reconegut l'asturià, que ha felicitat l'equip Ferrari pel treball realitzat aquest cap de setmana.

Raikkonen, "decebut"

D'altra banda, el finlandès Kimmi Raikkonen no ha acabat gens satisfet la prova de Montmeló, ja que al principi el cotxe ha sigut "poc competitiu" i ha perdut uns segons molt valuosos per aspirar a millorar la tercera posició final.

"Estic una mica decebut, esperava ser més competitiu a la cursa. Almenys a la part inicial", ha dit el finlandès. "Al tram final hem estat millor i potser amb unes votes més hauria pogut avançar Alonso, però les curses són així. Almenys he pogut sumar bons punts per a l'equip i el campionat", ha conclòs, visiblement resignat.

stats