Fórmula 1

"Ens projecta internacionalment i això ens convé com a país", ha dit

Artur Mas confia que la Fórmula 1 continuï celebrant-se a Catalunya

El president de la Generalitat ha visitat aquesta tarda el Circuit de Montmeló, on ha mantingut una trobada amb el president de la Formula One Management, Bernie Ecclestone

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquesta tarda el Circuit de Montmeló, on ha mantingut una trobada amb el president de la Formula One Management, Bernie Ecclestone, i ha saludat també l'equip Hispania Racing Team, l'única escuderia espanyola que participa en aquesta competició, a qui ha donat el seu suport i alè de cara a la cursa de demà.

Després de fer-se una fotografia amb el president de l'escuderia Hispania, José Ramon Carabantes i la resta de membres de l'equip, Artur Mas ha expressat en declaracions als mitjans de comunicació que seria una bona notícia que en un futur "algú decidís instal·lar un equip de Fórmula 1 a Catalunya, primer perquè som un país amb una gran tradició de motor, i en segon lloc perquè aquesta competició té una projecció internacional de primeríssim ordre i tot això que sigui situar-se al món, a Catalunya li interessa especialment" .

En aquesta línia, el president ha dit que als responsables d'Hispania "els he animat a que si algun dia volen fer aquest pas que ho facin" .

Artur Mas ha explicat també que en el decurs de la seva trobada amb Bernie Ecclestone han parlat bàsicament sobre la cursa de demà, i que el president de la Fórmula 1 li ha expressat que se senten molt a gust en aquest Circuit de Catalunya.

Pel que respecte al futur de la celebració del Gran Premi a Catalunya, el president Mas ha afirmat que l'anterior govern va signar un contracte amb la societat de Bernie Ecclestone que ens assegura el gran premi fins al 2016 "però- ha dit- això costa diners i hem de veure si en el context actual és definitivament assumible o haurem de fer petits retocs en aquests propers temps".

En aquest sentit, Artur Mas ha recordat que Catalunya té una llarguíssima tradició de carreres i una concentració de la indústria del motor en general; "això hem d'intentar refermar-ho per tots els llocs que puguem i la carrera de Fórmula 1 és una imatge més que reforça aquesta idea de Catalunya com a gran centre del motor", ha assegurat el president.

El cap de l'Executiu ha fet la visita al Circuit de Montmeló acompanyat del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; pel president del Consorci, Vicenç Aguilera, i el director del Circuit, Salvador Servià.