Fórmula 1
Esports 19/02/2011

Mas condiciona el futur de la Fórmula 1 a Montmeló a la recuperació de l'economia

Tot i que les dues parts tenen contracte fins el 2017, el president ha recordat que "cal pagar-lo cada any" en un moment de restriccions econòmiques

Martí Molina
2 min
Artur Mas amb Jaume Alguersuari avui al circuit de Montmeló.

MontmelóEl president de la Generaliltat de Catalunya, Artur Mas, no ha garantit el futur de la Fórmula 1 a Catalunya més enllà de l'edició d'aquest any per culpa de la crisi econòmica. Tot i que ha assegurat que no volia generar alarmisme en el seu discurs, ha dit que parlava "en honor a la veritat" i que per aquest motiu havia de tenir certa prudència sobre si Montmeló podrà seguir acollint grans premis els propers anys.

El Circuit de Catalunya i la Fórmula 1 tenen firmat un contracte fins el 2017 perquè una de les proves del mundial se celebri al traçat de Montmeló. Però, tal i com ha reconegut Mas, "s'ha de pagar cada any"; en un moment "de fortes restriccions pressupostàries que la Generalitat, com la resta d'institucions, no pot esquivar".

Tot i aquest comentari inicial, Artur Mas ha volgut matisar les seves declaracions assegurant que no volia "crear inquietud" sobre aquest tema, però que es veia obligat a parlar "d'acord amb la veritat". De fet, segons ha assegurat posteriorment, la intenció del màxim responsable del govern català és "fer tot el possible" perquè la F1 continuï a Catalunya els propers anys.

"Aquest any, la prova està assegurada; espero que l'any que ve també i confio que pugui tenir continuïtat; dependrà de la recuperació de l'economia". De fet, Mas ha llançat un missatge d'optimisme recordant que la F1 "és una finestra de Catalunya al món" que "mou l'economia i genera riquesa". A més, ha recordat la tradició que té l'esport del motor a Catalunya.

Mas ha fet aquestes declaracions al Circuit de Catalunya, on aquests dies s'hi està celebrant una tanda d'entrenaments de pretemporada de Fórmula 1. Durant la visita, el president ha fet una volta al circuit dins un turisme conduït per Jaume Alguersuari. Malgrat que Mas ha fet broma assegurant que no han passat de 120 quilòmetres per hora, el pilot ha reconegut que ha assolit els 185 a final de recta.

stats