MOTOR
Esports 20/05/2011

'Senna', emocions i F1 en estat pur

El documental, dirigit per Asif Kapadia, explica, sense cap efecte especial, la dècada que el pilot brasiler Ayrton Senna va viure a la Fórmula 1

Nuria García
2 min

BarcelonaEls cinemes Urgell han acollit aquest dijous a la tarda la preestrena del documental Senna, dirigit per Asif Kapadia. Sense efectes especials, sense cap tipus de les noves tècniques 3D, Senna ens mostra totes les facetes d'Ayrton Senna: el pilot, el fill, l'home competitiu... amb la seva ironia i el seu carisma característics. Senna en estat pur.

El documental, ple d'emoció, narra deu anys de la vida d'Ayrton Senna: des de l'any 1984, quan va debutar, fins a la seva prematura mort una dècada més tard. I fins i tot ens remunta a l'any 1978, fent un breu repàs del seu pas pel kàrting. I tot, narrat amb la veu dels protagonistes.

Des de l'escuderia Toleman, la seva arribada a Lotus i el seu posterior aterratge a McLaren, on es va trobar amb el seu gran rival a la pista, Alain Prost. El respecte que es van tenir els dos pilots al principi va acabar convertint-se en odi al final. Les lluites internes entre tots dos els van condemnar, encara més després de jugar-se dos mundials en l'última cursa del Mundial, que van acabar amb tots dos fora de la pista, amb dues maniobres bastant polèmiques.

Finalment, el repàs de la vida del pilot brasiler acaba amb la seva arribada a Williams l'any 1994. Un cap de setmana negre a Imola va acabar, com tots sabem, amb la carrera i la vida d'Ayrton Senna. I parlem de cap de setmana negre perquè en només tres dies van haver-hi tres accidents impactants. Divendres, un jove Rubens Barrichello sortia volant i s'estampava contra un mur en la sessió de lliures. Dissabte, Roland Ratzenberg moria després l'estavellar-se a més de 300 quilòmetres per hora. I diumenge, amb el pàdoc consternat, Senna patia un accident mortal a Tamburello quan rodava primer.

La pel·lícula, dirigida tant als amants del motor com a tota la resta d'espectadors, ens mostra també la Fórmula 1 en estat pur, amb material i imatges sorprenents i inèdites extretes dels arxius de la Fórmula 1, a més de vídeos familiars. Sentiments i emoció en primera persona.

stats