Fórmula 1
Esports 20/02/2011

Bernie Ecclestone diu que el president de Bahrain tindrà l'última paraula

En declaracions a la BBC, Ecclestone assegura que el príncep Salman ibn Hamad ibn Isa Al Khalifa és la persona que està en millor situació per prendre una decisió

Redacció
2 min
Bernie Ecclestone, a la seva arribada a la reunió del Consell Mundial de la FIA.

LondresEl patró de la Fórmula 1, el britànic Bernie Ecclestone, ha deixat en mans del príncep hereu de Bahrain la decisió sobre si és convenient, o no, que aquest país aculli el mes que ve el primer Gran Premi de la temporada.

En un principi, estava previst que es disputessin a Bahrain els últims entrenaments de la pretemporada de la Fórmula 1, entre els dies 3 i 5 de març, i la primera prova puntuable per al Mundial, el 13 de març. Però la revolta popular al país del golf fa perillar els pronòstics.

En declaracions a la BBC, Ecclestone ha dit que el príncep Salman bin Hamad bin Isa al-Khalifa és la persona que està en millor situació per decidir si hi haurà entrenaments i carrera.

"Ell sabrà si és segur per a nosaltres ser-hi. Jo no tinc ni idea. No estic allà, així que no ho sé", ha dit Ecclestone, que ha afegit que no recomanarà viatjar a aquest regne del Golf Pèrsic a menys que tingui total garantia que és segur.

El príncep és el fill del rei Hamad bin Isa al-Khalifah i el comandant en cap de les forces armades, que dissabte es van retirar de la plaça de la Perla de Manama, centre de les protestes ciutadanes per demanar una democratització del règim. El ministeri britànic d'Afers Exteriors va aconsellar el divendres als seus ciutadans que no viatgin a Bahrain si no és essencial.

Si finalment el Gran Premi no es pot celebrar en aquest país, Ecclestone ha descartat traslladar la competició en un altre lloc a la mateixa data, perquè no hi ha temps suficient per organitzar-ho. Tot i això, ha explicat que es podria ajornar la competició i tornar a Bahrain després que la situació política es normalitzi.

La decisió definitiva, ha afegit, es prendrà dimarts. "Esperem que tot estigui bé", ha dit.

stats