MotoGP
Esports 29/07/2012

Casey Stoner guanya a Laguna Seca i es torna a reenganxar al Mundial

L'australià ha creuat en solitari la línia de meta per davant de Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa en una cursa elèctrica i amb moltes caigudes

M. Molina
2 min
Casey Stoner a Laguna Seca

BarcelonaCasey Stoner ha fet un pas de gegant a Laguna Seca per mantenir intactes les seves opcions de cara al Mundial de MotoGP. El pilot australià, en una nova demostració de pilotatge i habilitat en els traçats més exigents, s'ha imposat per davant de Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa, creuant la línia de meta en solitari. Toni Elías, que tornava a la categoria reina en substitució del lesionat Héctor Barberá, ha caigut a la primera volta i ha hagut d'abandonar.

Jorge Lorenzo sortia des de la 'pole position' i ha pogut mantenir el primer lloc després de la sortida. El mallorquí tenia bon ritme de carrera però no aconseguia desempallegar-se dels seus dos perseguidors, que el marcaven de prop.

Pedrosa era segon a l'inici, però ben aviat ha hagut de cedir davant la insistència de Casey Stoner, que l'ha passat sense dificultat. El de Castellar del Vallès s'ha quedat en terra de ningú, sobretot després de la caiguda de Ben Spies, i ha acabat creuant la línia de meta en solitari, en tercera posició.

Al davant, la lluita estava entre Stoner i Lorenzo, però el duel s'ha resolt aviat a favor de l'australià, que calçava gomes toves. En els revolts més exigents, a gran velocitat, Stoner tenia millor tracció i quan els pneumàtics han agafat la temperatura ideal, ha pogut situar-se al capdavant de la prova. Una posició que ja no ha abandonat.

Lorenzo estava a la guait per si hi havia algun error, però no s'ha produït. I el de Yamaha, que lidera el mundial, ha decidit que era millor pensar en el campionat que no pas arriscar més del compte. I així, a falta de dues voltes, ja s'havia venut tot el peix al traçat nord-americà.

Caiguda de Toni Elías

El pilot manresà, que tornava a MotoGP en substitució d'Héctor Barberá, no ha pogut gaudir gaire de la categoria reina. Elías ha caigut a la primera volta i ha hagut d'abandonar. Tot i això, al manillar d'una Pramac Ducati, encara tindria l'oportunitat de disputar una nova cursa: la de la República Txeca a finals d'agost, després de les vacances d'estiu. Sempre i quant Barberá encara no s'hagi recuperat de la fractura a la tíbia.

Laguna Seca, espectacular

El traçat del tirabuixó –una xicana d'esquerra a dreta en baixada– ha tornat a fer les delícies dels aficionats posant a prova els pilots més exigents. A més del circuit curt i l'asfalt relliscós, s'hi ha afegit el vent.

Toni Elías ha estat dels primers a anar pel terra, però després l'han seguit Ben Spies i Valentino Rossi, en dues caigudes espectaculars.

stats