MOTOR
Esports 07/02/2011

L'expilot Salvador Servià debuta com a nou director del Circuit de Catalunya

Servià va ser nomenat per al càrrec divendres, quan també es va conèixer la designació de l'enginyer Vicenç Aguilera com a president del Consorci del Circuit

Redacció
1 min

BarcelonaL'expilot de ral·lis i també polític Salvador Servià ha debutat avui com a director del Circuit de Catalunya, on se celebren els entrenaments de pretemporada de Moto 2, substituint en el càrrec Ramon Praderas, que durant quatre anys ha desenvolupat el càrrec.

Servià va ser nomenat per al càrrec divendres passat, quan també es va conèixer la designació de l'enginyer Vicenç Aguilera com a president del Consorci del Circuit de Catalunya, organisme integrat per la Generalitat, el RACC i l'ajuntament de Montmeló.

Servià i Aguilera han acompanyat aquest migdia el secretari general d'esports de la Generalitat, Ivan Tibau, que ha estat al Circuit de Catalunya i ha garantit la disposició del nou govern de la Generalitat per mantenir en el traçat català les carreres de velocitat de màxima rellevància, com la F1 i el Motogp.

Vicenç Aguilera i Caelles (Barcelona, 1946) és enginyer industrial i durant gairebé tota la seva vida ha estat vinculat al motor, destacant l'etapa en la qual va ser director tècnic de Seat i també president de Seat Sport. Ha estat vinculat als inicis del programa de joves pilots del Circuit de Catalunya.

De la seva banda, Salvador Servià i Costa (Pals, Baix Empordà, 1944) és llicenciat en ciències empresarials MBA per Esade. Ha exercit durant 30 anys com a director general d'empreses de construcció d'obres públiques, va ser senador per CiU i al Senat va exercir de portaveu de medi ambient.

En la seva faceta esportiva, Servià ha estat dues vegades campió d'Espanya de ral·lis (1985 i 1986) i una vegada de ral·lis tot terreny (1992), a més de participar onze vegades en el ral·li de Montecarlo i divuit en el París-Dakar, amb un cinquè lloc el 1996 com a millor classificació.

stats